LRT Eurolygos teises teigia nusipirkusi „kone dvigubai“ pigiau

LRT Eurolygos teises teigia nusipirkusi „kone dvigubai“ pigiau

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija (LRT) teigia naujojo sezono Eurolygos rungtynių transliavimo teises nusipirkusi „kone dvigubai“ pigiau nei viešumoje minimi 2 mln. eurų.

Kaip LRT radijui pirmadienį sakė nacionalinio transliuotojo sporto redakcijos vadovas Ramūnas Grumbinas, tikslios sumos atskleisti neleidžia sutartis su Eurolyga, tačiau kilus viešai diskusijai, jie gavo leidimą paviešinti apytikslę sumą.

„LRT kreipėsi į kitą šalį, Eurolygą, ir mes prašėme leidimo atskleisti sumą. Mes gavome tokį leidimą, kad atskleisti galime apytikslę sumą ir viešumoje tikrai yra skleidžiamos melagingos paskalos apie tas sumas. Galiu pasakyti tiek, kad reali kaina buvo kone dvigubai mažesnė negu yra dabar spekuliuojama viešojoje erdvėje“, – sakė R. Gumbinas.

Jis teigė, kad LRT turi raštišką Eurolygos“ patvirtinimą, kad LRT siūlyta suma nebuvo didžiausia.

„Eurolyga įvertino LRT požiūrį į turnyrą, kaip bus jis transliuojamas, kokia sklaida planuojama ir per kiek kanalų“, – teigė radijo ir televizijos atstovas.

LRT rugpjūčio 26 dieną paskelbus apie įsigytas transliavimo teises, generalinis „Delfi“ direktorius Vytautas Benokraitis feisbuke paskelbė, jog ši žiniasklaidos priemonė taip pat dalyvavo Eurolygos transliavimo teisių pirkime, tačiau pasiūlyta 1 mln. eurų kaina, jo žiniomis, buvo maždaug perpus mažesnė nei nacionalinio transliuotojo.

LRT atstovai teigia, kad ši informacija yra netiesa.

Komercinių transliuotojų atstovai kritikavo nacionalinio transliuotojo sprendimą dalyvauti konkurse, teigdami, kad valstybė turėtų remti paslaugų teikimą tik tada, jeigu tokių paslaugų niekas neteikia be valstybės įsikišimo, tuo tarpu šiuo atveju valstybės parama sumažino komercinių transliuotojų galimybes konkuruoti.

Rungtynės bus tiesiogiai transliuojamos per LRT televiziją bei portale LRT.lt.

Pirmoji transliacija numatyta spalio 1 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder