Ketvirtadienį į eurus pakeista 10 mln. litų

Ketvirtadienį į eurus pakeista 10 mln. litų

Šalies bankuose ketvirtadienį į eurus pakeista 10 mln. litų, Lietuvos radijui pranešė Lietuvos banko vadovas Vitas Vasiliauskas.

„Galime konstatuoti, kad per vakar dieną (ketvirtadienį - BNS) visuose bankuose, o taip pat ir Lietuvos banke buvo atlikta keitimų maždaug už 10 mln. litų“, - interviu radijui teigė centrinio banko vadovas.

Pasak V.Vasiliausko, daugiausia litų į eurus iškeista SEB banke.

„Įdomi detalė - mažiausia keista pas mus (Lietuvos banko - BNS) kasose suma buvo 27 lietuviški centai. Bet irgi pakeitėme į 6 euro centus“, - teigė Lietuvos banko valdybos pirmininkas.

„Prognozavome, kad grynųjų pinigų sumažėjimas apyvartoje bus apie 50 proc., jis viršijo mūsų lūkesčius - gruodžio 31-osios pabaigai tą grynųjų sumažėjimą turėjome 51 proc. - iš 11,9 mlrd. litų liko maždaug 5,810 mlrd. litų.(...) Tas sumažėjimas įvykęs ir matysime, kaip toliau bus - ar atsistatinės grynieji jau eurais, ar sumažėjimo tendencija ir toliau išliks“, - teigė V.Vasiliauskas.

Pasak jo, Lietuvos bankas nesitikėjo, kad tiek daug panorusių atsikratyti grynųjų litų šalies gyventojų paskutinėmis dienomis prieš įvedant eurą. „Ko mes nesitikėjome, tai nesitikėjome tokio antplūdžio žmonių paskutines tris metų dienas. Mes galvojome, kad išsidėstys tolygiau“,- sakė V.Vasiliauskas.

Nuo šios dienos litus į eurus galima pasikeisti ne tik visuose šalies bankuose, bet ir Lietuvos pašto skyriuose, kredito unijose. Lietuvos banko duomenimis, litus į eurus nuo šios dienos galima pasikeisti 700 vietų.

Lietuva perėjo nuo savo nacionalinės valiutos, lito, prie euro netrukus po vidurnakčio ketvirtadienį, 2015-ųjų sausio 1 dieną, ir tapo 19-ąją euro zonos nare.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder