Įvedus eurą dalis maitinimo įstaigų išėjo atostogų

Įvedus eurą dalis maitinimo įstaigų išėjo atostogų

Metų pradžioje kai kuriems klaipėdiečiams teko keisti maitinimosi įpročius - ne viena uostamiesčio kavinė ar restoranas nusprendė dvi savaites paatostogauti.

Tokį sprendimą priėmusių įstaigų atstovai neslepia - atostogos vidury žiemos labiausiai susijusios su euro įvedimu. Tiesiog nuspręsta nesivarginti tol, kol klientai gali atsiskaitinėti dviem valiutomis.

"Man keista, kam iš viso reikėjo tų dviejų savaičių pereinamojo laikotarpio. Baiminomės, kad padavėjams bus sunku dirbti, taip pat dėl galimų nesusipratimų su klientais, todėl nusprendėme tuo laikotarpiu geriau paatostogauti", - sakė kavinių "Jola" ir "Rytė" savininkė Virginija Marcinkėnienė.

Be to, esą vasarą, kai kavinėms būna daugiau darbo, sunkiau suderinti darbuotojų atostogų grafikus, tad dabar pavyko vienu sykiu nušauti du zuikius.

"Žodžiu, palauksime euro ramiai. Beje, sykiu galėsime kavinėse atlikti ir kosmetinį remontą. Pavyzdžiui, "Rytėje", vienoje salėje, planuojame pakeisti grindis. Sausio 16 dieną, kai tik baigsis atsiskaitymo litais periodas, jau dirbsime", - kalbėjo V. Marcinkėnienė.

MOTYVAS. Pasak kavinės "Jola" savininkų, vasarą, kai būna daugiau darbo, sunkiau suderinti darbuotojų atostogų grafikus, tad esą dabar, dviem savaitėms apskritai nutraukus darbą, pavyko vienu sykiu nušauti du zuikius. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Naujus metus pradėsime išleisdami šefus pailsėti. Atostogos - nuo sausio 5 iki 15 dienos", - dar gruodžio 30-ąją savo socialinio tinklo paskyroje paskelbė ir restoranas "Pankolis".

Vakar telefonu atsiliepęs šio restorano virėjas Nedas tikino, kad atostogauti nuspręsta ne tik baiminantis painiavos operuojant dviem valiutomis. Toks sprendimas priimtas ir dėl remontuojamos restorano virtuvės.

Savaitę nedirbo ir kavinė "Liepžiedis", bet vakar čia klientai jau buvo priimami.

"Tiesiog virtuvėje atlikome rekonstrukciją, euras čia niekuo dėtas. Šiandien jau dirbame, ir kol kas nėra jokių bėdų. Žmonės daugiausia jau atsiskaito eurais, bet dar yra ir litų. Kol kas viskas vyksta sklandžiai", - komentavo nenorėjusi prisistatyti kavinės darbuotoja.

Laikotarpis, kai dar galima atsiskaityti dviem valiutomis, baigsis sausio 15 d.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder