Įstatymo pataisa neleistų turgaviečių paversti pinigų keityklomis

Įstatymo pataisa neleistų turgaviečių paversti pinigų keityklomis

Seimo socialdemokratų frakcijos narys Eduardas Šablinskas užregistravo pasiūlymą įstatymo pakeitimo projektui dėl euro įvedimo Lietuvoje, kuris neleistų turgaviečių paversti pinigų keityklomis.

Įstatymo pataisos projektą pateikęs Seimo narys konservatorius Jurgis Razma siūlo, kad nuo 2015 m. sausio 1 d. atsiskaitant litais grąža galėtų būti atiduodama ir eurais, ir litais mažose įmonėse, viešajame transporte ir taksi.

E. Šablinsko pasiūlyme numatoma, kad minėtu būdu galėtų atsiskaitinėti ir juridiniai bei fiziniai asmenys, vykdantys ūkinę veiklą. Jo duomenimis, teikiančių paslaugas ir vykdančių prekybą tokių smulkiųjų verslininkų Lietuvoje dirba beveik 300 tūkstančių, tuo tarpu J. Razmos minimų mažų įmonių Lietuvoje veikia kur kas mažiau - 73 tūkstančiai.

"Akivaizdu, kad nuo 2015 sausio 1 d. iki sausio 15 d. smulkiesiems verslininkams, teikiantiems paslaugas ir prekiaujantiems turgavietėse, ypač kaimo vietovėse, būtų sudėtinga, o kai kur ir neįmanoma gaunant litus atiduoti grąžą vien eurais. Ši įstatymo pataisa sumažintų įtampą tarp vartotojų ir smulkiųjų verslininkų bei neleistų turgaviečių paversti pinigų keityklomis euro įvedimo laikotarpiu", - sako E. Šablinskas.

Pasak jo, socialdemokratų vadovaujama Vyriausybė šiuo metu rengia tvarką, kas, kada ir kaip galės atsiskaitinėti ne tik eurais, bet, jų pritrūkus, ir litais nuo 2015 m. sausio 1-osios iki 15 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder