INVEGA paskolas gavę verslininkai tikina: tinkamai pasiruošus, paramą gauti paprasta

Nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) paskolas gavę įmonių vadovai išskiria du svarbiausius sėkmės veiksnius: gerą išankstinį pasirengimą ir veiksmingas konsultacijas.  Jų nuomone, paraiškų vertinimo procesas yra gerokai paprastesnis už įprastą paskolų teikimo praktiką kredito įstaigose.

„Viskas buvo stebuklingai paprasta, – sako paskola labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams pasinaudojęs verslininkas Algimantas Jablonskas. – Aš įpratęs, kad norėdamas gauti paskolą turiu pereiti tikrus kryžiaus kelius. Šiuo atveju viskas buvo kitaip: pirmiausia  kreipiausi į paskolą teikiančios „Finbee Verslui“ platformos konsultantus, man pasakė, ką reikia užpildyti, kokių reikia papildomų dokumentų, kokios galiu tikėtis paskolos sumos. Viską sutvarkėme tikrai greitai. Prireikė gal tik 10 proc. tų pastangų, kurias paprastai išeikvoju, kai reikia gauti paskolą“.

Šokolado manufaktūros „AJ šokoladas“ įkūrėjo teigimu, 9 iš 10 verslų gyvuoja neturėdami laisvų pinigų, tad bent trumpam sustojus verslui, kyla iššūkių. „Tas stabtelėjimas visada būna labai sunkus, nes verslas negauna jokių pajamų, o tam tikras išlaidas vis tiek patiria,“ – tvirtina A. Jablonskas.

Paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams padeda padengti lėšų trūkumą, kuris atsiranda dėl karantino priverstinai sustabdžius veiklą. Šios paskolos be užstato teikiamos labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių būtinosioms išlaidoms padengti. A. Jablonsko nuomone, užstato atsisakymas yra vienas iš vertingiausių pagalbos elementų.

„Tai ypač svarbu šiuo laikmečiu, nes ne visos įmonės turi ką užstatyti. Daug įmonių yra sukūrusios tikrai stiprius verslo mechanizmus, kuriems reikia palaikymo, todėl INVEGA pagalba joms labai vertinga. Dešimt balų iš dešimt“, – apibendrina A. Jablonskas.

Jam pritaria ir INVEGA apmokėtinų sąskaitų paskolą ASAP („Apmokėtinų sąskaitų paskola“) gavęs verslininkas Mindaugas Krasauskas, kuris ragina ir kitus verslininkus pasinaudoti pagalba. 

„Kai iš anksto pasiruoši ir turi visą reikiamą finansinę informaciją, pateikti paraišką tikrai paprasta, ilgai neužtrunka, – sako M. Krasauskas. – ASAP paraiškas kuruojantys konsultantai padeda aiškiau suvokti, kokios paramos tikėtis, ir pataria viso likusio proceso metu. Tiesiog reikia kreiptis“.

UAB „Garso fabrikas“ vadovą M. Krasauską kreiptis į INVEGA paskatino atsakomybė prieš klientus, darbuotojus, partnerius ir akcininkus. Pasak jo, reikėjo  ieškoti bent laikinos išeities, kuri padėtų krizės metu išlaikyti sveiką verslo santykių kultūrą.

M. Krasausko verslui suteikta INVEGA apmokėtinų sąskaitų paskola ASAP leidžia įmonei, kurios klientai nebepajėgia apmokėti sąskaitų, gauti dalį lėšų trūkumo padengiančią paskolą ir taip išlaikyti verslo tvarumą. Verslininko nuomone, paskolų išdavimo procesą galima patobulinti, bet tai sunku būtų padaryti krizės metu.

„Man paraiškų pildymo ir vertinimo procesas pasirodė labai įprastas ir normalus, – tvirtino M. Krasauskas. – Ateityje jį galima dar paspartinti, bet apie tai  reikia galvoti ne vien krizės metu. Reikėtų ramiu, geru laikotarpiu investuoti į technologijas, dirbtinį intelektą. Tai, ką INVEGA padarė dabar, per šiuos krizės mėnesius, vertinu tikrai gerai“.

INVEGOS duomenimis, ASAP paskola jau sėkmingai pasinaudojo 267 įmonės, tuo tarpu paskolos labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams suteiktos 385 pareiškėjams. 

Naujausia informacija apie INVEGOS teikiamą valstybės pagalbą su sunkumais susiduriančiam ar naujų galimybių ieškančiam verslui skelbiama interneto svetainės specialioje skiltyje  Pagalba verslui COVID-19 krizės metu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder