Į ką atkreipti dėmesį pasirašant paskolos sutartį?

Į ką atkreipti dėmesį pasirašant paskolos sutartį?

Paskola – tai finansinis įsipareigojimas asmeniui ar kartu su bendraskoliu, įpareigojantis banką suteikti tam tikrą pinigų sumą prašymą pateikusiam ir banko reikalavimus atitinkančiam asmeniui, kuris per numatytą laikotarpį gautą finansavimą turės grąžinti kartu su numatyto dydžio palūkanomis. Paskolų rūšių yra įvairių: vartojimo, medicinos ir sveikatinimo išlaidoms apmokėti, būsto remontui ar jo įsigijimui, automobilio pirkimui ir pan. Atsižvelgiant į tai, kokiam tikslui asmeniui reikia finansavimo, pildoma atitinkama paraiška paskolai gauti. Dar prieš priimant skolinimosi sprendimą, specialistai rekomenduoja ypatingai atidžiai įvertinti asmenines skolinimosi galimybes. Tam gali prireikti asmeninio finansų eksperto paslaugų, kuris įvertina žmogaus ar kartu su bendraskoliu siekiamos gauti paskolos asmenų gaunamas pajamas, jei yra – turimus įsipareigojimus, peržvelgia kredito istoriją. Tam, kad asmuo gautų banko finansavimą, tvarkinga kredito istorija tampa vienu svarbiausių aspektų. Tai reiškia, jog esamos ar buvusios skolos kreditoriams gali turėti neigiamos įtakos svarstant paraiškos sprendimą. Taip pat svarbios yra asmens gaunamos pajamos, nes bankas vertina, kokį procentą uždirbamų pajamų žmogus sumoka turimiems įsipareigojimams padengti. Taigi, turint gerą kredito istoriją, esant mokiam klientui, laikui atsiskaitančiam už komunalines paslaugas ir kitus įsipareigojimus, galima pildyti paraišką pasirinktam paskolos tipui gauti. Protingas paskolas rasite čia bei sužinosite naudingos informacijos apie finansavimo sąlygas.

Dauguma finansų ekspertų rekomenduoja prieš pasirašant paskolos sutartį atlikti „treniruotę“ ir apie 6 mėnesius laiko atsidėti preliminarią pinigų sumą, kurią ateityje reikėtų mokėti bankui. Suma, kurią kiekvieną mėnesį reikėtų atsidėti, galėtų būti paskaičiuota preliminariai, atsižvelgiant į reikiamo gauti finansavimo dydį bei laiko tarpą, per kurį paskola turėtų būti grąžinta. Tai leidžia įvertinti, ar iki šiol gaunamų šeimos pajamų pakanka ne tik kasdienėms reikmėms apmokėti kaip komunaliniai mokesčiai, maisto produktai, būtini įsigyti drabužiai, avalynė, jei yra – turimi įsipareigojimai, bet ir nekiltų nesklandumų dalį pinigų skirti įmokoms bankui.

Esant teigiamam paskolos sprendimui, svarbiu aspektu tampa paskolos sutartis ir jos sąlygos. Paraiškos teikėjui būtina peržvelgti sutarties laikotarpį, atkreipti dėmesį į kiekvieną mėnesį paskirtų įmokų dydį, laiko tarpą, kada gautas finansavimas turės būti grąžintas. Jeigu skaitant sutartį atsiranda neaiškumų, visuomet rekomenduojama konsultuotis su banko specialistais, kurie atsakys į visus iškilusius klausimus. Jeigu kreipiamasi dėl paskolos automobiliui įsigyti, būtina peržvelgti tokius aspektus kaip laikotarpis, per kurį nuo gauto finansavimo reikia įsigyti transporto priemonę, ar bankui reikės pateikti pirkimo dokumentus, ar yra taikomi reikalavimai norimai įsigyti transporto priemonei ir pan. Atkreipkite dėmesį į paskolos palūkanų dydį ir tokius aspektus kaip turto įkeitimas ar pradinis įnašas.

Taip pat pasirašant paskolos sutartį būtina apsvarstyti, ar ateityje negali kilti nesklandumų dėl finansinių įsipareigojimų grąžinimo. Specialistai pataria atkreipti dėmesį, ar darbovietėje atlyginimas yra mokamas kiekvieną mėnesį laiku ir kitus aspektus, galinčius turėti įtakos paskolos grąžinimui. Nesant tikriems dėl gaunamų pajamų pastovumo ateityje, rekomenduojama pasirinkti, pavyzdžiui, mažesnę skolinimusi sumą, o ateityje, esant būtinybei, ją padidinti. Daugiausia klausimų kyla asmenims, kurie kreipiasi dėl paskolos būstui įsigyti, kadangi šis įsipareigojimas tęsiasi dešimtmečius, todėl šeimos turi būti įsitikinusios dėl galimybės bankui grąžinti pasiskolintą sumą paskirtą laiko tarpą.

Taigi, konsultuojantis su finansų ekspertais, įvertinant gaunamų pajamų stabilumą, pasirenkant tinkamą paskolos tipą ir atsižvelgiant į finansavimo sutarties sąlygas, paskolos gali tapti sprendimu didesniems pirkiniams įsigyti ar apmokėti būtinas išlaidas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder