„Geotermos“ turto varžytinės neįvyko

„Geotermos“ turto varžytinės neįvyko

Bankrutavusios Klaipėdos šilumos gamybos įmonės „Geoterma“ turto varžytinės neįvyko. Penktadienį pasibaigusiose varžytinėse negauta nė vieno pasiūlymo.

Įmonės bankroto administratorius už beveik 5,95 mln. eurų pradinę kainą siūlė 1,6 tūkst. kv. metrų ploto gamybos pastatas su kitais statiniais ir inžineriniais tinklais bei geoterminiai gręžiniai Kretingos rajone, Vydmantų kaime.

Tai buvo pirmosios turto varžytinės. 

„Geoterma“ priklausė valstybei. Skelbta, jog įmonė veiklos nevykdė daugiau kaip 2,5 metų, o jos įsipareigojimai kreditoriams siekia beveik 4 mln. eurų.

Turto bankas į teismą dėl bankroto bylos „Geotermai“ iškėlimo kreipėsi vasarį, o bankrotas bendrovei iškeltas kovą. Rugpjūtį teismas konstatavo, kad „Geoterma“ yra bankrutavusi ir bus likviduojama.

Rugsėjį Vyriausybė nusprendė nepasinaudoti pirmumo teise ir įsigyti jos nekilnojamąjį turtą ir nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbius įrenginius.

„Geotermos“ veikla sustabdyta 2017 metų kovo 1 dieną dėl pasikeitusios dujų kainos, nuo 2018-ųjų balandžio pradžios įmonė neturi vadovo.

2017 metais buvo paskelbtas 100 proc. bendrovės akcijų viešas aukcionas, tačiau bendrovę įtraukus į svarbių nacionaliniam saugumui įmonių sąrašą, privatizavimas 2018 metų pradžioje buvo sustabdytas. 2018 metais Turto bankas du kartus nesėkmingai bandė išnuomoti jos turtą.

Turto bankas kartu su „Ignitis grupės“ įmone „Ignitis gamyba“ (ankstesni pavadinimai atitinkamai „Lietuvos energija“ ir „Lietuvos energijos gamyba“) valdo 100 proc. „Geotermos“ akcijų. Be valstybės lėšų, į 21,4 mln. eurų vertės projektą investavo Pasaulio aplinkosaugos fondas, Danijos aplinkosaugos agentūra, paskolą suteikė Pasaulio bankas.

BNS

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder