G. Nausėda: MMA negali mažinti jaunų žmonių atlyginimo

G. Nausėda: MMA negali mažinti jaunų žmonių atlyginimo

Kai kuriems verslo atstovams siūlant pagal amžių diferencijuoti minimalią mėnesio algą (MMA), jaunimui mokant mažiau nei vyresnio amžiaus žmonėms, šalies prezidentas sako, kad minimali alga negali dirbtinai mažinti atlyginimo jaunimui. 

„Suprantu, kad intencija diferencijuoti minimalų mėnesio atlyginimą pagal amžių yra nukreipta į tai, kad būtų sudarytos lengvesnės įsidarbinimo sąlygos jaunesnio amžiaus žmonėms, bet tai neturi tapti instrumentu dirbtinai nustatyti mažesnio lygio atlyginimus jaunimui“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Gitanas Nausėda. 

Jo teigimu, MMA dydis turėtų būti suderintas su neapmokestinamojo pajamų dydžio kėlimu. 

„Aš už tai, kad aktyviai reguliuotume minimalų mėnesio atlyginimą, darytume tai ne izoliuotai kreipdami dėmesį tik į pačią minimalią algą, bet kad derintume šio instrumento taikymą su tokiais dalykais, kaip neapmokestinamojo pajamų dydžio kėlimas ir tada, manau, pasieksime gerą rezultatą ir be papildomo minimalios algos reguliavimo komplikavimo“, – sakė prezidentas. 

G. Nausėda norėtų, kad jau kitais metais būtų labiau didinamas neapmokestinamas pajamų dydis. 

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Andrius Romanovskis antradienį Trišalėje taryboje sakė, kad dalis Europos šalių – Danija, Olandija, Jungtinė Karalystė ir Airija – MMA skirsto pagal amžiaus grupes – jaunimui iki 25 metų dėl patirties stokos bei mokymosi mokama mažesnė MMA. Anot jo, tai padeda jaunimą labiau įtraukti į darbo rinką.

Tuo metu studentų, profesinių sąjungų bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai teigia nepalaikantys tokios idėjos, nes tai diskriminuotų jaunimą.

Autorė Erika Alonderytė

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder