Euro parodos lankytojų skaičius perkopė simbolinį 34 528

Euro parodos lankytojų skaičius perkopė simbolinį 34 528

Euro parodoje, veikiančioje mažiau nei 2 mėnesius, jau apsilankė daugiau kaip 34 528 lankytojai. Čia iš visos Lietuvos atvyksta moksleivių grupės, bendradarbių kolektyvai, senjorai, studentai, šeimos, pavieniai asmenys. Vertinimo anketos, kurias prašomi užpildyti lankytojai, atskleidžia, kad 98 proc. respondentų parodą vertina teigiamai.

"Simboliška, kad parodos lankytojų skaičius pasiekė lito ir euro kursą primenantį skaičių. Vertinimo anketų atsakymai rodo, kad žmonėms patinka tiek parodos eksponatai, tiek renginiai. Daug komplimentų bei padėkų sulaukia ir parodoje dirbantys gidai. Žmonės nešykšti ir išradingų patarimų, kaip patobulinti parodą, pavyzdžiui, joje dalyti eurus arba pardavinėti eurų monetų rinkinius", - pasakoja Euro parodos kuratorė Miglė Mockutė-Zaleckienė.

Euro parodos gidai pastebi, kad lankytojai yra labai smalsūs: jiems neužtenka žinoti euro kursą ar praktinius euro įvedimo aspektus. Jie, pavyzdžiui, domisi, kur keliaus litai, kaip Lietuvą pasiekė eurai, ką veiks Lietuvos bankas įvedus eurą, kodėl lietuviškai euro monetai pasirinktas Vytis ir pan.

Gidai taip pat pasakoja, kad ypač mažieji labai gerai žino, koks yra euro ir lito santykis: „Saugau pieninį dantuką iki sausio 1-osios, nes dantukų fėja vietoj 5 litų man atneš 5 eurus - tai 17 litų!", - džiūgavo šešiametis Tomas.

Žmonės gausiai lankosi ne tik parodoje, bet ir įvairiuose parodos renginiuose: istorinėse paskaitose, susitikimuose su Lietuvos banko valdybos nariais, Šeimos dienose. Euro parodą sudaro šešios ekspozicijos: banknotai, monetos, apsaugos priemonės, pinigų istorija, vaikų kampelis ir stendas, kuriame pristatomi antrosios serijos - „Europa" - eurų banknotai. Lankytojai kviečiami išbandyti interaktyviąsias pramogas, o mažieji parodos dalyviai vaikų kampelyje turi progą pažaisti įvairių žaidimų ir pristatymus išvysti jutikliniuose ekranuose.

Lietuvoje Euro paroda lankytojų lauks iki 2015 m. sausio 5 d. Nespėjus užsiregistruoti į ekskursijas, parodą galima aplankyti savarankiškai, be išankstinės registracijos. Parodos lankymas nemokamas.

Euro parodą organizuoja Europos centrinis bankas, Lietuvos bankas ir Valdovų rūmų muziejus. Nuo 2008 m. ji apkeliavo 15 skirtingų miestų dvylikoje Europos šalių. Iš viso ją jau aplankė daugiau nei 300 000 lankytojų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder