Euro įvedimas bankų klientams leis sutaupyti ne mažiau kaip 20 mln. eurų

Euro įvedimas bankų klientams leis sutaupyti ne mažiau kaip 20 mln. eurų

Po euro įvedimo atpigus pinigų perlaidoms iš Lietuvos į euro zonos šalis, visi Lietuvos bankų klientai iš to sutaupys ne mažiau kaip 20 milijonų eurų

Tokias prognozes pateikė "Swedbank" pasiruošimo eurui įvedimo programos vadovas Marius Adomavičius. Anot jo, išnykus valiutos keitimo būtinybei, "Swedbank" klientai sutaupys iki 5 mln. eurų.

"Tarptautiniai mokėjimai tampa namų mokėjimais už tą pačią kainą, per visą Lietuvą klientai iš visos šalies bankinės sistemos sutaupys 20 mln. eurų. Kas liečia valiutos keitimą, tai mūsų banko įžvalga yra apie 4-5 mln. eurų", - sakė M. Adomavičius.

Likus vos kelioms valandos iki istorinio valiutos pasikeitimo Lietuvoje, intensyviausiai komerciniuose bankuose dirba informacinių technologijų specialistai ir technikų komandos, prižiūrinčios sklandų bankinių sistemų išjungimą ir įjungimą. Pasak. "Swedbank" Lietuvos padalinio vadovės Dovilės Grigienės, banke šį procesą metus laiko vykdė daugiau kaip įvairių sričių darbuotojų tiek iš Lietuvos, tiek ir iš užsienio valstybių, o paskutinę dieną bankines sistemas prižiūri apie 150 asmenų, kurie turės įvykdyti virš 280 operacijų. Tikimasi, kad nuo sausio 1 dienos 8 val. ryto "Swedbank" klientai jau internetinės bankininkystės pagalba galės pasižiūrėti savo sąskaitų likutį, o nuo 12 val. - atlikti bankines operacijas.

"Interneto bankas šiam momentui jau yra išjungtas (nuo trečiadienio 19 val. - ELTA). Turime ambicijas atsidaryti rytoj 12 dienos, kad klientai galėtų pavedimus daryti jau eurais. Kitas svarbus kanalas yra mokėjimų kortelės, labai tikimės, kad klientai išvis nepajus nepatogumų, nes kortelės turėtų veikti visą naktį. Paskutinis klientams matomas objektas yra bankomatai, kurie priima ir išduoda pinigus. Manome galutinai visą (bankomatų, - ELTA) tinklą išjungti apie 22 val. 30 min ir paleisti 0 val. 30 min.", - teigė M. Adomavičius.

Didžiausios bankomatų apgulties "Swedbank" atstovais tiki pirmąsias dvi savaites po naujųjų metų, ypač ateinantį pirmadienį, antradienį ir trečiadienį, kada klientai į bankomatus neš nemokamai išsikeisti paskutiniųjų turimų litų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder