VMVT: visas Lietuvoje gaminamas alus brandinamas natūraliai

VMVT: visas Lietuvoje gaminamas alus brandinamas natūraliai

Visas Lietuvoje gaminamas alus brandinamas natūraliai, todėl teiginiai "natūraliai raugintas" arba "natūraliai brandintas" alaus ženklinimo etiketėje ar reklamoje negali būti vartojami, teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai.

Anot jų, teiginys ar alaus kategorija "natūralus alus" nėra reglamentuotas. Pagal naudojamas žaliavas ir gamybos ypatumus alus yra skirstomas į tokias kategorijas: alus, specialios technologijos alus ir kaimiškas alus.

VMVT duomenimis, visose šalies alaus daryklose išvirta alaus misa yra rauginama natūralių gyvų mikroorganizmų - mielių pagalba ir taip gaunamas sufermentuotas, vadinamas jaunas alus. Alaus apibūdinimo, gamybos ir prekinio pateikimo techniniame reglamente įvardinti visi alaus gamybai taikytini procesai, taip pat ir alaus pusgaminio nokinimas, išlaikant jauną alų izobarinėmis sąlygomis, sandariai uždarytose talpose nustatytą laiką būdingoms juslinėms savybėms pasiekti ir prisotinti natūraliai susidarančiu anglies dvideginiu. Jokio kito nokinimo būdo reglamente nenustatyta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder