Viltis: siūloma pataisa neleis prekybininkams piktnaudžiauti

Viltis: siūloma pataisa neleis prekybininkams piktnaudžiauti

Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius teikia įstatymo pataisą, kuri, jo manymu, panaikintų galimybę mažmeninės prekybos įmonėms piktnaudžiauti savo teisėmis ir naudotis dominuojančia padėtimi.

Seimo posėdžių sekretoriate jis įregistravo tai numatantį Mažmeninės prekybos įmonių nesąžiningų veiksmų draudimo įstatymo 3 straipsnio pakeitimo projektą.

Šiuo metu šiame straipsnyje yra išvardyti veiksmai, kurie yra laikomi nesąžiningais ir dėl to draudžiami. A. Butkevičiaus parengtame projekte numatoma nevardyti draudžiamų veiksmų, o siūloma nauja norma.

Pagal ją, "mažmeninės prekybos įmonėms draudžiama atlikti ūkinės veiklos sąžiningai praktikai prieštaraujančius veiksmus, kuriais mažmeninės prekybos įmonių veiklos rizika perkeliama tiekėjams, juos apmokestinus papildomais mokesčiais, arba primetus papildomus įpareigojimus, arba tokie veiksmai varžo tiekėjų galimybes laisvai veikti rinkoje".

Pasak A. Butkevičiaus, projekto rengimą paskatino tiekėjų nevienkartiniai kreipimaisi, kad galiojantis įstatymas neveikia, nes didieji prekybos tinklai sugalvoja vis naujų būdų apeiti įstatymą.

Politikas tikisi, kad priimta jo siūloma įstatymo pataisa turėtų mažinti korupciją, nes bus vienodos tiekėjų konkurencinės sąlygos. A. Butkevičius taip pat prognozuoja, kad tai turės teigiamą įtaką smulkiajam ir vidutiniam verslui bei produkcijos į prekybos tinklus tiekėjams.

Priėmus teikiamą pataisą, opozicijos lyderio teigimu, reikės keisti kai kuriuos Konkurencijos tarybos priimtus teisės aktus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder