Vietiniais traukiniais keleiviai naudojosi rečiau

Vietiniais traukiniais keleiviai naudojosi rečiau

Šiais metais "Lietuvos geležinkelių" traukiniais važiavo jau daugiau kaip 4 mln. keleivių. Ir nors vietinio susisiekimo maršrutais važiavusiųjų skaičius spalio mėnesį kiek sumenko, keliaujantieji tarp Vilniaus ir Minsko ir toliau aktyviai renkasi traukinius.

Kaip praneša bendrovė "Lietuvos geležinkeliai", spalį 4,1 mln. žmonių pasiekęs keleivių srautas, lyginant su dešimčia praėjusių metų mėnesių, padidėjo 1,3 proc.

Spalio mėnesį traukiniais keliavusiųjų skaičius, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, sumažėjo 4,2 proc. ir sudarė 382 tūkst. keleivių. Iš jų vietiniais traukiniais keliavo beveik 308 tūkst. keleivių, arba 4,4 proc. mažiau nei praėjusių metų spalį.

Skaitlingiausiu maršrutu Naujoji Vilnia-Vilnius-Kaunas-Naujoji Vilnia spalį vyko 104 tūkst. keleivių, arba 5,3 proc. mažiau nei 2012-ųjų spalį. Keleiviai traukinius rečiau rinkosi dėl laikinų nepatogumų - tuo metu vyko infrastruktūros remonto darbai, buvo atšaukiama dalis traukinių, keisti eismo tvarkaraščiai.

Tuo metu keliaujančiųjų tarp Vilniaus ir Minsko skaičius ir toliau auga. Spalį tarp dviejų sostinių keliavo beveik 30 tūkst. keleivių, arba 19 proc. daugiau nei per tą patį mėnesį 2012-aisiais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder