Vienas didžiausių Lietuvoje pagamintų lėktuvų - Klaipėdoje.

Šiuo metu užbaigtas rinkti ir Klaipėdos aerouoste laikomas "Comp Air 7 Turbine" - vienas didžiausių iki šio pagamintų Lietuvoje orlaivių. Septynvietis lėktuvas buvo surinktas Klaipėdos AB "Laivitė".
Šiuo orlaiviu galima buvo pasigrožėti ir Klaipėdos jubiliejaus metu. Pasibaigus orlaivio bandymams, klaipėdiečiai turėtų lėktuvą išvysti skrydyje.

Lietuvoje pagamintas - pigesnis

AB "Laivitė" Comp Air 7 detalių rinkinį pirko iš JAV firmos "Aerocomp Inc". AB "Laivitė" - vienintelė "Aerocomp Inc" atstovė Europoje.
Kaip pasakojo AB "Laivitė" produkciją eksploatuojančios UAB "Aeronika" atstovas Igoris Štutas, pirkti šio orlaivio detalių rinkinį nuspręsta prieš 1,5 metų. Tuomet AB "Laivitė" atstovai skrido į JAV, Floridą, kur "Comp Air 7" buvo apžiūrėtas, lankytasi "Aerocomp Inc" gamykloje, studijuotas surinkimo procesas.
AB "Laivitė" buvo pirmoji Europoje, įsigijusi "Aerocomp Inc" produkciją. Vienas iš prioritetų, pasirenkant orlaivį, buvo jo greitis.
AB "Laivitė" lėktuvą Klaipėdoje rinko apie metus laiko. Orlaivio rinkinys drauge su varikliu kainuoja apie 100 tūkst. JAV dolerių. Jei lėktuvas būtų renkamas JAV, jis, priklausomai nuo papildomos įrangos, kainuotų 200-300 tūkst. JAV dolerių. Lietuvoje surinkto orlaivio kaina 20-30 proc. mažesnė.

Tik viena avarija

"Comp Air 7 Turbine" tipo orlaivių į rinką išleista jau 600. Šie lėktuvai - patikimi: yra žinomas tik vienas atvejis, kai orlaivis patyrė avariją. Kaip sakė I. Štutas, katastrofos priežastis buvo neatsakingi piloto veiksmai, o ne lėktuvo gedimas.
Techniniai lėktuvo parametrai - išties geri. "CA 7" gali skristi apie 450 km/h greičiu, o tai yra apie pusė reaktyvinio keleivinio lėktuvo greičio. Iki Londono su šiuo lėktuvu galima nuskristi per apie 4 valandas, iki Berlyno - maždaug per 3,5. Lėktuvo keliamoji galia - iki 930 kg.

Lėktuvas - eksperimentinis

Patogu yra ir tai, kad šiuo orlaiviu galima skraidyti ten, kur yra ne itin geros nusileidimo ar pakilimo sąlygos. Lėktuvo pakilimo distancija palyginti trumpa: 100 m, nusileidimo - taip pat: 150 m.
Lėktuvo korpusas pagamintas iš stiklo pluošto, užpilto dervomis. Pačiuose atsakingiausiuose orlaivio karkaso sutvirtinimo mazguose naudotas anglies audinys: brangi, bet lengva ir patikima medžiaga. Lėktuve bus įrengtas autopilotas, GPS (geografinių koordinačių nustatymo sistema), šildymo krosnelė.
"CA 7" tipo lėktuvas priklauso mažųjų orlaivių kategorijai, jis skirtas pramogoms, gali būti naudojamas šeimyniniais tikslais.
Šis AB "Laivitė" surinktas lėktuvas yra "x" kategorijos: taip patvirtinta Civilinės aviacijos administracijoje. Taip pat suteiktas ir orlaivio numeris.
"X" kategorija reiškia, kad orlaivis yra eksperimentinis ir jo nuomoti ar naudoti komerciniais tikslais nebus galima. Kaip sakė I. Štutas, šiai kategorijai priklauso visi savadarbiai orlaiviai, taip pat ir tie, kuriuose padarytos nesertifikuotos modifikacijos.
Klaipėdoje esantis "CA 7" dar nesertifikuotas ir bus naudojamas kaip demonstracinis, parodomasis orlaivis potencialiems "Aerocomp Inc" produkcijos pirkėjams.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder