Vežėjų asociacijos atstovai: jeigu nebūtume reikalingi, jau būtume bankrutavę

Vežėjų asociacijos atstovai: jeigu nebūtume reikalingi, jau būtume bankrutavę

Neapsikentę miesto politikų saviveiklos, privačių vežėjų atstovai nusprendė prabilti viešai.

Vilniaus miesto vežėjų asociacija, reaguodama į Vilniaus miesto savivaldybės sprendimus, surengė spaudos konferenciją dėl vykdomos viešojo transporto sistemos reformos.

„Savivaldybė į siūlymus nesiteikia atsakyti. Nuo 2015 m. turi atsirasti nauja transporto rūšis, kokia ji bus – dar nežinia, galbūt tramvajus. Labai gaila, kad privatus verslas stumiamas iš rinkos Vilniuje. Panaikinus privačius vežėjus, nukentės viešasis interesas, nes gyventojai negalės rinktis“, – teigė Vilniaus miesto vežėjų asociacijos prezidentas Saulius Matulionis.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Vidas Urbonavičius sakė, jog jam kelia nerimą tai, kad naujovės diegiamos neinformuojant visuomenės. „Savivaldybė buvo parengusi prezentacijas tarybos nariams, bet iš jų nieko nepaaiškėjo – nei kiek tai kainuos, nei kuo bus geriau žmonėms. Dabar aiškėja, kad naikinama daug populiarių maršrutų“, – priminė V. Ubonavičius.

Seimo narys Artūras Skardžius pastebėjo, kad Vilniaus savivaldybė vis labiau grimsta į skolas. „Sprendimai priimami skubotai, net prasilenkiant su teisės aktais, neturint racionalaus pagrindo. Dviratukai, salų pirkimas... O vilniečiams rūpi, kaip nusigauti į darbą. Sprendimai turi būti daromi tariantis su gyventojais. Savivaldybė turėtų skelbti bankrotą, o ne žaisti tokius žaidimus“, – kalbėjo A. Skardžius.

S. Matulionis taip pat sakė, kad jeigu privačių vežėjų paslauga nebūtų reikalinga, jie seniai būtų bankrutavę. Tai, kad taip neįvyko, paliudija, jog žmonės turi poreikį šiai paslaugai

Parlamentaro A. Skardžiaus įsitikinimu, mieste turi būti keleivių apskaita, o gautos lėšos dalinamos pagal apskaitos rezultatus. Dabar, kai maršrutai naikinami kaip esą nepopuliarūs, ir neturint kuo tai pagrįsti, gyventojai patiria daug nepatogumų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder