Veržliausia KMTP įmonė įėjo į SGD istoriją

Veržliausia KMTP įmonė įėjo į SGD istoriją

Kaip ir kasmet, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas (KMTP) išrinko veržliausią jų bendruomenei priklausančią įmonę. Ja tapo Jungtinė Lietuvos ir Norvegijos bendrovė Fiskerstrand BLRT AS, žinoma ne tik Lietuvoje, bet ir už Europos ribų. Ši, Klaipėdoje įsikūrusi kompanija, pastatė didžiausią pasaulyje suskystintomis gamtinėmis dujomis (SGD) varomą A1A klasės keltą ir pati pirmoji pasaulyje SGD technologijas pritaikė laivui bunkeriuotojui. Pastarasis Fiskerstrand BLRT AS projektas – pats šviežiausias. Naujas dujomis varomas laivas pradės dirbti jau šiais metais ir prie Stokholmo krantų aptarnaus šiuo metu didžiausią LNG varomą keltą „Viking Grace“.

„Džiaugiamės tokiu KMTP įvertinimu, tai mums impulsas tęsti pradėtus darbus ir įgyvendinti naujus, inovatyvius projektus. Savo gamyboje taikome moderniausias technologijas, remiamės naujausiais moksliniais tyrimais, ypatingą dėmesį skiriame laivo ir jo keleivių saugumui. Sukurti ne tik modernų, draugišką aplinkai, bet ir saugų laivą – vienas pagrindinių mūsų iššūkių“ , - pasakojo veržliausios KMTP įmonės rinkimus laimėjusios bendrovės Fiskerstrand BLRT AS vadovas Jevgenij Petrov.

Veržliausia 2012 m. KMTP įmonė bus pagerbta gegužės 24 d. (penktadienį), 14 val. Prizo steigėjas – AB DNB bankas. Prieš apdovanojimų ceremoniją visi kviečiami į seminarą „Baltijos šalių makroekonomikos perspektyvos“. Pranešimą skaitys AB DNB banko vyriausioji ekonomistė Baltijos šalims Jekaterina Rojaka.

Šiuo metu KMTP vienija daugiau nei 40 įmonių, viešųjų įstaigų bei tarptautinių kompanijų padalinių, veikiančių inovatyvioje aplinkoje bei globalioje rinkoje. Per dešimt gyvavimo metų parkas įsteigė platų bendradarbiavimo tinklą, išsibarsčiusį visuose kontinentuose, bei gebantį siūlyti neribotas bendradarbiavimo galimybes. Parkas vykdo intensyvią projektinę veiklą, skatinančią verslumą, aktyviai dirba technologijų perdavimo bei transporto plėtros srityse.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder