V. Uspaskichas teigia, kad Vyriausybė užmiršo Lietuvos įmones

V. Uspaskichas teigia, kad Vyriausybė užmiršo Lietuvos įmones

Vyriausybė apleido ir pamiršo tas Lietuvos įmones, kurios kūrė nepriklausomos Lietuvos ekonomiką ir padėjo jaunai valstybei atsitiesti, mano Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlameno narys Viktoras Uspaskichas. Anot jo, vietiniai gamintojai nustumti į šoną ir apkrauti protu nesuvokiamais įsipareigojimais, o Vyriausybė "lyg niekur nieko derasi su užsienio investuotojais".

Ūkio ministras Dainius Kreivys pareiškė, kad šiuo metu yra deramasi su 66 bendrovėmis dėl jų atėjimo į Lietuvą, o kitą mėnesį tikimasi, kad į mūsų rinką įžengs dar viena tarptautinė kompanija. "Labai norėčiau būti toks pat optimistas, kaip ir ministras, tačiau žiūrint į jo nuolat besišypsantį veidą, susidaro įspūdis, kad jis yra ateivis iš kosmoso, sunkiai besiorientuojantis ekonominiuose procesuose, vykstančiuose pasaulyje ir Lietuvoje", - sako V. Uspaskichas.

Europarlamentarui apmaudu, kad su Lietuvos įmonėmis elgiamasi priešingai. "Jeigu taip, kaip su užsienio investuotojais, mūsų Vyriausybė derėtųsi su Lietuvos kompanijomis, jeigu viliotų jas milijoninėmis investicijomis ir lengvatomis, gal šiandien situacija mūsų rinkoje nebūtų tokia tragiška, ir mes (kaip ir mūsų kaimynai) jau pradėtume matyti šviesą tunelio gale", - teigia Darbo partijos pirmininkas. Tačiau mūsų Vyriausybė, anot jo "derasi su užsienio investuotojais, rožinėmis spalvomis piešdama Lietuvos ekonomikos ateitį ir finansinį patrauklumą."

Ūkio ministras, europarlamentaro nuomone, nesupranta, arba nenori suprasti, kad "užsienio kompanijos niekada nekurs ir netobulins Lietuvos infrastruktūros, neinvestuos į šalies universitetus, ligonines, darželius ir mokyklas, jie negražins mūsų miestų, kaimų ir miestelių, nes tai neneš jiems pelno. V. Uspaskichas įsitikinęs, kad padaryti tai gali tik vietinės įmonės.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder