Už nesąžiningą komercinę veiklą UAB „Ekologiški vandenys" skirta 10 tūkst. litų bauda

Už nesąžiningą komercinę veiklą UAB „Ekologiški vandenys" skirta 10 tūkst. litų bauda

Už nesąžiningą komercinę veiklą . Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba UAB „Ekologiški vandenys" skyrė 10 tūkst. litų baudą.

Vartotojai Tarnybai pateiktuose prašymuose nurodė, jog UAB „Ekologiški vandenys", paskambinę telefonu siūlydavosi nemokamai ištirti jų namuose tiekiamo geriamojo vandens kokybę. Išgirdę sutikimą bendrovės atstovai savo atsivežta įranga atlikdavo tyrimą ir teigdami, kad vandenyje esą įvairių priemaišų, primygtinai siūlydavo sumontuoti vandens valymo sistemą. Vvartotojams jų namuose nemažai kainuojanti įranga būdavo sumontuojama tą pačią arba kitą dieną.

Vartotojai prašymuose teigė, jog šias sutartis jie pasirašė dėl bendrovės darbuotojų psichologinio spaudimo, tinkamai jų neišanalizavę, negavę išsamios informacijos apie prekės techninę specifiką ir nežinodami iš sutarties kylančių finansinių įsipareigojimų dydžio. Tik po to, kai vandens valymo sistemos būdavo sumontuojamos, vartotojams buvo pateikiamas pasirašyti garantinis raštas, kuriame, be kita ko, buvo informuojama, jog už sistemos aptarnavimą kas pusę metų taikomas 180 litų mokestis.

Susipažinę su sutarties sąlygomis vartotojai kreipėsi į UAB „Ekologiški vandenys" prašydami nutraukti sutartis, tačiau bendrovė tai padaryti sutikdavo tik atlyginus sumontavimo, atvykimo ir išmontavimo išlaidas, taip apsunkindama vartotojų galimybę pasinaudoti teise nutraukti sutartį.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba nustatė, kad UAB „Ekologiški vandenys" veikla yra klaidinama ir agresyvi bei neatitinkanti Nesąžiningos komercinės veiklos vartotojams draudimo įstatyme įtvirtinto profesinio atidumo, kaip protingumo standarto, atsižvelgiant į sąžiningą praktiką rinkoje, reikalavimų, ir iškreipė arba galėjo iškreipti vidutinio vartotojo ekonominį elgesį.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder