Uostamiesčio pramonei nereikia pigesnės darbo jėgos

Uostamiesčio pramonei nereikia pigesnės darbo jėgos

Klaipėdos pramonininkų asociacijos (KPA) atlikta apklausa patvirtino, kad uostamiesčio verslas į ateitį žiūri optimistiškai - planuoja plėtrą, neieško pigesnės darbo jėgos, bet laukia iš miesto valdžios aiškesnės strategijos ir ragina sparčiau ieškoti investuotojų.

Absoliuti dauguma apklaustųjų įmonių vadovų planuoja plėsti verslą ir kurti naujas darbo vietas, tačiau susiduria su tam tikrais sunkumais.

Labiausiai trukdo kvalifikuotų specialistų trūkumas, todėl labai svarbu tobulinti švietimo sistemą.

Kai kurios KPA įmonės, įsikūrusios miesto centrinėje dalyje, susiduria su teritorijos trūkumu. Be kita ko įmonių vadovai pažymėjo, kad verslo plėtra stringa ir dėl per ilgų dokumentų derinimo procesų, teritorijų planavimo procedūrų ir sprendimų priėmimų savivaldybėje, šalies politinės situacijos.

Į klausimą - kokias vertes planuojate kurti miestui, visos įmonės atsakė, kad ir toliau žada remti socialinius projektus ir renginius. Tačiau tik viena ruošiasi investuoti ir į miesto infrastruktūrą.

KPA bendrovių vadovai pažymėjo, kad norėtų iš savivaldybės aktyvesnių veiksmų pritraukiant investuotojus ir tam siūlo skirti tikslinius etatus. Be kita ko verta pagalvoti apie mažesnius įpareigojimus norintiems investuoti. Įmonių vadovai iš miesto valdžios laukia ir aiškesnės miesto ekonominės plėtros strategijos.

Klaipėdos pramonininkų asociacja vienija 65 įmones.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder