Tyrimas: tik 14 proc. ekspertų mano, jog verslui būtų naudingas nuo 2015 m. įvestas euras

Tyrimas: tik 14 proc. ekspertų mano, jog verslui būtų naudingas nuo 2015 m. įvestas euras

Tik kiek daugiau nei dešimtadalis ekspertų mano, jog Lietuvoje veikiančiam verslui būtų naudinga, jei 2015 m. būtų įvestas euras. Tokius duomenis parodė Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) atliktas ekonomikos tyrimas.

Daugiau nei pusė (52 proc.) tyrimo dalyvių teigė, jog euro nauda Lietuvos verslui priklausys nuo to, kokia padėtis bus euro zonos šalyse ir koks bus euras jo įvedimo metu.

Trečdalis (34 proc.) ekspertų atsakė, kad euro įsivedimas Lietuvos verslui būtų naudingas, o 14 proc. mano, kad euras nebūtų naudingas.

LLRI manymu, tokie atsakymai byloja, kad euro įvedimo Lietuvoje padariniai labai priklausys nuo to, kaip per artimiausius metus euro zonos šalys sugebės tvarkytis su euro bėdomis.

1997 m. pradėtas Lietuvos ekonomikos tyrimas remiasi nereprezentatyvia rinkos dalyvių - tyrimo ekspertų apklausa. Tyrime pagrindinius Lietuvos ekonomikos rodiklius vertina ir prognozuoja įvairių sektorių verslų savininkai ir vadovai, ekonomikos, finansų padalinių vadovai, ekonomikos ir finansų analitikai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder