Teismas netenkino "Multikino Lietuva" skundo dėl Konkurencijos tarybos nutarimo

Teismas netenkino "Multikino Lietuva" skundo dėl Konkurencijos tarybos nutarimo

Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė kaip nepagrįstą UAB "Multikino Lietuva" skundą Konkurencijos tarybai dėl nutarimo, kuriame konstatuota, jog UAB "Forum Cinemas" nepažeidė prieš penkerius metus prisiimtų įsipareigojimų.

UAB "Multikino Lietuva" prašė teismo panaikinti kaip nepagrįstą ir neteisėtą Konkurencijos tarybos 2015 m. vasario 17 d. nutarimą, nes nesutinka su išvada, jog UAB "Forum Cinemas" nepažeidė Konkurencijos tarybos 2010 m. birželio 9 d. nutarimu prisiimtų įsipareigojimų, kurios pagrindu tyrimas ir buvo nutrauktas.

"Multikino Lietuva" nuomone, UAB "Forum Cinemas" pažeidė savo prisiimtus įsipareigojimus, nes pareiškėjai vienodomis sąlygomis su UAB "Forum Cinemas" kino teatrais nebuvo suteiktos kai kurių kino filmų išankstinio demonstravimo teisės, "Forum Cinemas" iš esmės skatino ar reikalavo iš UAB "Acme Film" ir UAB "Prioro įrašų grupė" suteikti jai išskirtines kino filmų demonstravimo teises.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs administracinę bylą, priėjo išvadą, kad Konkurencijos taryba tyrimą dėl UAB "Forum Cinemas" atliko teisės aktų nustatyta tvarka ir terminais, jį nutraukė Konkurencijos įstatyme numatytu sprendimu paaiškėjus, kad pažeidimo nėra, todėl atmetė pareiškėjos skundą kaip nepagrįstą.

Teismas pažymi, kad iš byloje esančių duomenų spaudimo fakto kino filmų platintojams nenustatyta, UAB "Acme Film" ir UAB "Prioro įrašų grupė" taip pat nurodė jokio spaudimo iš UAB "Forum Cinemas" nepatyrusios, todėl teigti priešingai teismas neturi pagrindo. Kino platintojų argumentai, kuriais jie grindė savo pasirinkimą rinktis tik UAB "Forum Cinemas" kino teatrus savo filmų išankstinių premjerų demonstravimui, negali būti kriterijus sprendžiant dėl įsipareigojimų pažeidimo fakto, nes įsipareigojimuose nebuvo uždrausta kino platintojams rinktis kino rodytoją savo nuožiūra. Šiuo atveju kino platintojų veiksmai ir sprendimai nebuvo Konkurencijos tarybos atliekamo tyrimo objektas, todėl šioje byloje nebuvo nagrinėti.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder