Tauragiškiai persisotino kebabais?

Tauragiškiai persisotino kebabais?

Tarsi grybų po lietaus Tauragėje pridygo kebabinių, ir jos tapo kone vienintelės iš tiesų mėgstamos viešojo maitinimo įstaigos. Klientų nebaugina nei neišvaizdi jų aplinka, nei itin skurdus interjeras. Kurį laiką atrodė, kad tauragiškiai nieko skanesnio gyvenime nėra matę. Tačiau, panašu, toks miesto įvaizdis pamažu nueina praeitin – monotonija tauragiškiams ima atsibosti. Aitrus kebabų prieskonių kvapas pamažu sklaidosi, užleisdamas vietą saldžių kepinių ar ant grilio kepamos vištienos aromatams. Kone vienu metu mieste pradeda veikti net keletas naujų maistą gaminančių ir parduodančių įstaigų: kavinukė, grilio baras ir net kelios kepyklėlės.

Tauragėje dar visai neseniai buvo per 10 kebabinių, ir nė viena nesiskundė klientų stoka. Tačiau, kaip sakoma, nieko nėra amžino. Tauragiškiai pamažu ima atsivalgyti kebabų, o tai pajutę verslininkai – ieškoti tuščių verslo nišų.

Bičiulių mūsų mieste radę gruzinai įkūrė gruziniškų kepinių kepyklėlę, „Alučio namų“ savininkas Karolis Sakalauskas įkūrė ir „Grilio namučius“, prie Martyno Mažvydo pagrindinės mokylos duris atvėrė „Bandelių jūra“, Autobusų stotyje daugelį metų veikęs „Vėjelis“ jau netrukus turėtų virsti jaukia maitinimo paslaugų ir pramogų zona vaikams. Kalbama, kad Tauragės viešbutyje įsikūręs Tauragės radijas irgi imsis maitinti tauragiškius – keps bandeles, tačiau kalbėti apie tai kol kas vengiama.

Kažkas naujo

Viena pirmųjų „kregždžių“ – kažką naujo ėmusių siūlyti užeigų – miesto aikštėje įsikūrusi vasaros kavinukė. Rudens darganos jos veiklą sustabdė, tačiau, matyt, noras išbandyti ką nors naujo tvyrojo ore. Tą verslo nišą pajuto gruzinai iš Zestafonio Gela Getsadze ir Davydas Alanija ir dar vasaros pradžioje įkūrė kavinę „Mažoji Gruzija“ Lauksargiuose, galbūt šiek tiek nusivylę, kad ji netapo traukos centru tauragiškiams, jie žengė kitą žingsnį – pastebėję, kad lankytojams patinka gruziniški chačapuriai ir kiti kepiniai, miesto centre jie atidarė kepyklėlę, kurioje galima paskanauti ne tik chačapurių, bet ir gruziniškos duonelės, pyragėlių, picų.

Kavinės Lauksargiuose jie neuždaro, tačiau kol kas, bent jau iki Naųjųjų metų, ten rengs tik užsakytus pokylius, kaip bus vėliau – dar nenusprendė. O štai mieste gruzinai ketina įsteigti dar bent vieną „tašką“, kuriame tauragiškiai galės nusipirkti ką tik iškeptų gruziniškų skanėstų. Netrukus jų paragauti galės ir šilutiškiai – ir ten jau deramasi dėl patalpų.

„Vis sveikiau nei kebabai ar čipsai...“

Prezidento gatvėje, priešais Martyno Mažvydo pagrindinę mokyklą, jau maždaug savaitė veikia „Bandelių jūra“. Privačiame name įsikūrusi kepyklėlė vilioja pirkėjus ne tik bandelėmis, bet ir pyragais, sausainiais, čia galima ir prisėsti išgerti arbatos, kavos ar pieno kokteilio. Kepyklėlę „atradę“ mokiniai akimirksniu pamėgo čia kepamas bandeles. Per ilgąją pertrauką eilė vinguriuoja netgi lauke, o bandelių visiems neužtenka. Įmonę konsultavęs „Memelio bandelių“ technologas Audrius įsitikinęs, kad toks maistas ir kur kas sveikiau nei kebabai ar bulvių traškučiai, nes viskas kepama vietoje, iš natūralių produktų, nenaudojama jokių pakaitalų ar maisto priedų.

Kad kepyklėlės produkcija bus tokia populiari, jos savininkė Jūratė Kaminskienė sako tikrai nesitikėjusi:

– Maniau, užsuks vienas kitas kavos išgerti, karštos bandelės suvalgyti, ir viskas, bet kad bus toks pirkėjų antplūdis! Štai vakar popiet teko kepyklėlę net uždaryti – nebebuvo kuo prekiauti. Todėl nori nenori teks plėstis, ketiname pastatyti antrą krosnį, įdarbinti daugiau žmonių. Dabar dirba trys – dvi kepėjos ir pardavėja, priimsime dar dvi kepėjas. Stengsimės patenkinti paklausą.

Ilgą laiką kulinarija ir konditerija J.Kaminskienei buvo tik pomėgis.

– Vaikai buvo maži, jie labai mėgo visokiausius skanėstus, be to, mūsų namuose mėgsta lankytis draugai. Visi nuolat girdavo mano kepinius ir ragindavo imtis savo verslo. Galų gale ryžausi...

Moteris pripažįsta, kad, be nemažų investicijų, pradedant savo verslą reikia ir daug kantrybės.

– Labai daug įvairiausių reikalavimų maisto įmonei. Ir popierizmo daug – kasdien atvažiavęs į darbą pirmiausia turi įveikti kalnus popierių, pildyti visokius žurnalus. Tačiau tai nė kiek nemažina džiaugsmo, kad mano bandeles tauragiškiai įvertino, – sako J.Kaminskienė.

Kebabai kitaip

K.Sakalauskas, kone prieš metus tauragiškius pakvietęs į „Alučio namus“, dabar žengė dar vieną žingsnį – Stoties gatvėje išsinuomotose patalpose, kuriose anksčiau būta ir parduotuvės, ir kebabinės, atidarytuose „Grill namučiuose“ jis siūlo ir skaniai pavalgyti. Pasak jo, maistas čia visai kitoks nei įprastose tauragiškiams kebabinėse – viskas šviežia, bandelės, lavašai kepami vietoje, o ir asortimentas platesnis – yra ir vištienos kepsnių, šašlykų.

– Be to, prie kepsnio patiekiamas ne pjaustytas sausas kopūstas, kaip kokioms ožkoms, o salotos, – priduria Karolis.

Jis įsitikinęs, kad nors įrengiant „Grill namučius“ prireikė nemažai investuoti, kepsninę tauragiškiai greit turėtų pamėgti. Juo labiau, kad jau netrukus joje bus galima paskanauti ir gero pilstomo alaus.

Naujas senasis „Vėjelis“

Autobusų stoties teritorijoje ilgus metus veikusi užkandinė atgimsta. „Vėjeliu“ ir anksčiau vadinta įstaiga pavadinimo nekeis, tačiau, kaip tikisi savininkai Tamulė Balčiūnaitė ir Justinas Petrauskas, bus kur kas jaukesnė. Viena jos savininkių Tamulė Balčiūnaitė patvirtino, kad „Vėjelis“ verčia naują savo istorijos puslapį.

– Naujas pastatas, nauja koncepcija, naujas „Vėjelis“. Neabejojame, kad Tauragei reikia naujos vietos, naujų idėjų, įdomių akcijų ir atrakcijų, tad darysime viską, kad tai įgyvendintume. Mūsų greito maisto restoranas vilios ne tik į stotį ateinančius žmones, bet ir kitus tauragiškius.

Pasak jos, Tauragė sparčiai žengia į priekį, tad norėdami prie to prisidėti jie atidaro vietą, kurioje žmonės galės ne tik skaniai pavalgyti, bet ir gerai praleisti laiką – lankytojų lauks gyvosios muzikos vakarai, komandiniai žaidimai, parodos, vaikų (sekmadienis) ir senjorų dienos (pirmadienis) ir t.t.

– Esame jauni, bet jau ne naujokai versle. Važinėjame į seminarus, parodas, mūsų darbuotojai dalyvauja mokymuose, tad visada pas mus bus naujovių, – teigia T.Balčiūnaitė.

Paprašyta papasakoti apie būsimus darbuotojus, ji sakė, kad personalas buvo kruopščiai renkamas. Praėję pirmąją atranką dalyviai laikė testus, po kurių ir buvo galutinai išrinkti darbuotojai. Viskas daroma profesionaliai.

„Vėjelio“ atidarymas, pasak jos, numatomas jau gruodžio 15 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder