Šviežios žuvys stringa komunikacijų tinkluose

Šviežios žuvys stringa komunikacijų tinkluose

Šiaurinėje Danės upės krantinėje pastatyti net keletą metų laukti du paviljonai, skirti prekybai šviežiomis žuvimis. Tiesa, ar čia įsikursiantis žvejų turgelis duris pirkėjams spės atverti iki birželio 27-osios, Tarptautinės žvejų dienos, dar nežinia. [CITATA]

Apie galimybę nusipirkti šviežių žuvų tiesiog iš žvejų rankų klaipėdiečiai svajoja, ko gero, dar nuo sovietmečio laikų. Tuo aktyviau pradėta rūpintis 2009-aisiais, kai AB "Klaipėdos laivų remontas" (KLR), kuriai Klaipėdos miesto savivaldybė pagal koncesiją išnuomojo Danės upės krantines, buvo įpareigota įrengti žuvų turgelį.

Eilę metų dėl įvairių derinimų, diskusijų ar netikėtai atsirasdavusių draudimų strigę šio turgelio įrengimo darbai jau, panašu, netoli finišo tiesiosios. Tiesa, ir šį kartą susidurta su naujomis kliūtimis.

Negauna statybos leidimo

Prekybai šviežiomis žuvimis skirti du paviljonai pastatyti praėjusią savaitę, šiaurinėje Danės krantinėje, priešais buvusį "Švyturio" menų doką. Juos pagamino kauniečiai.

KLR generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus teigimu, jau nupirkta ir visa paviljonams reikalinga įranga, įskaitant ir ledo generatorių.

Tačiau prekiauti čia šviežiomis žuvimis, pasak bendrovės vadovo, geriausiu atveju bus galima tik birželio pabaigoje. Mat paviljonai turi būti aprūpinti elektra ir vandeniu, o inžineriniams tinklams pakloti reikalingo statybos leidimo bendrovė kol kas negauna.

Generalinis direktorius žadėjo šią savaitę kreiptis į Klaipėdos miesto savivaldybę su prašymu padėti paspartinti šį procesą.

Preliminariais apskaičiavimais, įskaitant ir komunikacijų tiesimą, paviljonų įkurdinimo Danės krantinėje kaina jau artėja prie beveik 400 tūkst. Lt.

"Nemaniau, kad dėl dviejų laikinų paviljonų turėsime tiek problemų", - sakė A. Butkus.

Prekiaus priekrantės žvejai

"Jeigu dviem mažyčiams paviljonams pastatyti prireikė kelerių metų, tai per kiek laiko mes galėtume pastatyti gyvenamųjų namų kvartalą? Manau, kad Klaipėdos miesto biurokratinis mechanizmas yra labai sudėtingas. Blogiausia tai, kad įvairios tarnybos nesustyguoja savo veiksmų, todėl ir tampomasi nuo vienos prie kitos problemos. Vis dėlto pagaliau atėjo šventė ir mūsų kiemą", - sakė prekybos šviežiomis žuvimis koordinatoriaus pareigas einantis Mindaugas Rimeikis.

Pasak jo, naujuose paviljonuose prekiaus Baltijos jūros priekrantės žvejai, kurie dar 2012-aisiais buvo pradėję prekybą šviežia žuvimi prie Pilies tilto, tol, kol jų nebuvo paprašyta pasitraukti dėl kapitalinio šio tilto remonto. Čia prekiaudavo 7-8 priekrantės žvejybos įmonės. Baltijos jūroje žvejojančių didžiųjų laivų žvejai kol kas noro prekiauti šviežiomis žuvimis neparodė.

Prie minėtų paviljonų žvejai ketina pasistatyti ir anksčiau prie Pilies tilto stovėjusią rūkyklėlę bei dar vieną naują - didesnę. Tad žmonės čia galės nusipirkti ir ką tik išrūkytos žuvies. Planuojama prekiauti ir bandelėmis su žuvimi, o ateityje, jei pavyks gauti savivaldybės leidimą, čia norima pastatyti ir keletą lauko staliukų, kad praeiviai čia pat krantinėje prisėdę galėtų paskanauti šviežios žuvies patiekalų.

Žvejai teigia norintys, kad paviljonai būtų atidaryti iki birželio 27 d., tačiau dabar viskas, jų manymu, yra tų, kurie valdo vandenį, rankose.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder