Sumokėjo, bet konteinerio negavo

Sumokėjo, bet konteinerio negavo

Į redakciją kreipęsis Klaipėdos rajono Toleikių kaimo gyventojas stebėjosi, jog jau trečius metus negauna užsakyto konteinerio. Nenorėdamas rūpesčių rinkliavą jis atsakingai sumokėdavo, tačiau šiukšles tekdavo mesti į bendrus arba kaimynų konteinerius.

Toleikių kaimo gyventojas Remigijus Rimkus stebėjosi VšĮ "Gargždų švara" darbuotojais, kurie esą jau trečius metus nesugeba atvežti konteinerio.

"Net kaimynai juokiasi, kad šiukšles vežu išmesti į svetimus konteinerius", - apie vargus pasakojo R. Rimkus, vėliau parodęs ir dokumentus, kuriuose užfiksuota, kad už 2013 bei 2014 metus buvo sumokėta 386 litus siekianti vietinė rinkliava.

Rajono gyventojas tikino, jog ne kartą kreipėsi į "Gargždų švarą", kad būtų atgabentas konteineris, tačiau šio iki šiol nesulaukęs. Į žurnalistus jis kreipėsi tik gavęs trečiąją sąskaitą, kurioje už atliekų tvarkymą 2015 m. reikalaujama susimokėti 55 eurus.

"Gargždų švaros" direktorius Rimantas Martinkus nusistebėjo gyventojo skundu. Esą darbuotojams įrašius minėto žmogaus vardą ir pavardę į sistemą buvo gauta pastaba, kad konteineris vežtas ne vieną kartą, tačiau kliento rasti nepavyko, o nurodytu telefonu niekas neatsiliepė.

"Ką tada vežėjai turi daryti? Be parašo konteinerio nepaliekame, nes vėliau sako, kad jo negavo. Jau esame pasimokę", - tikino R. Martinkus.

Anot vadovo, situacija keista, kadangi rinkliava išties sumokėta. Esą anksčiau kai kurie žmonės bandydavo išsisukti nuo rinkliavos - slapstydavosi nuo konteinerius atvežančios bendrovės darbuotojų, o vėliau atsisakydavo mokėti rinkliavą motyvuodami tuo, kad neturi kur dėti šiukšlių.

"2012 metais įvedus rinkliavą tai buvo labai populiaru, tačiau šiuo metu tokių atvejų beveik nebepasitaiko. Rinkliavą vis tiek reikia susimokėti, todėl pats žmogus gali pasirinkti - turėti ar neturėti savo konteinerį. Bet kuriuo atveju toks žmogus yra šiukšlintojas, todėl pats ir pasirenka, kur atliekas išmesti, tik tai turi būti civilizuotai daroma", - svarstė R. Martinkus.

Direktorius patikino, jog jei žmonės išties dėl kažkokių priežasčių negauna konteinerio, jiems reikėtų kreiptis tiesiai į įstaigą.

"Patys asmeniškai konteinerių neišduodame, pranešame vežėjams, o jie nuvežę informuoja, kad darbas atliktas. Vis dėlto išsekus kantrybei ne kartą konteinerį esu nuvežęs ir pats", - sakė vadovas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder