Suaukoti drabužiai - niekam nereikalingi?

Suaukoti drabužiai - niekam nereikalingi?

Klaipėdiečiai pasipiktino pamatę, kaip tvarkomasi su drabužiais, kuriuos jie sudėjo į specialius rusvus konteinerius tekstilei: atvažiavęs darbuotojas juos tiesiog perkrovė į buitinių atliekų konteinerius. Tekstilę tvarkantieji atkerta, jog taip padaryta, mat rūbai buvo nesupakuoti.

Kretingos gatvės 58 name gyvenanti Monika pasakojo, jog per langą stebėdama veiksmą kieme pamatė nesuvokiamą dalyką - mėlynu automobiliu atvykęs vyriškis turėtu raktu atsirakino kieme stovintį tekstilės konteinerį, ten gyventojų sudėtus rūbus tiesiog perkrovė į šalia stovinčius buitinių atliekų konteinerius, ir išvažiavo.

Moteris stebėjosi, kaip taip galima elgtis, ir net užfiksavo perkrautas rūbus - jie tvarkingi, nesutepti ir nesupeliję.

Pavyko išsiaiškinti, jog minėti konteineriai priklauso UAB "Dėvėdra". Viešai nurodomu telefonu atsiliepusi Natalija (kuri "Vakarų ekspresui" nenorėjo atskleisti savo pavardės, tačiau tikino esanti įgaliota šnekėti), iš pradžių nenorėjo patikėti tuo, ką išgirdo. Visgi paaiškinus, jog yra užfiksuoti išmesti rūbai, bendrovės atstovė paaiškino, jog greičiausiai taip pasielgta dėl pačių gyventojų netinkamai sukrautų rūbų.

"Ant kiekvieno konteinerio užklijuotas mūsų įmonės lipdukas, kad konteineris skirtas dėvėtai tekstilei, ir aprašyti kiti reikalavimai. Tekstilė turi būti švari ir, svarbiausia, supakuota. Jei į konteinerį papuls nesupakuota, drėgna, ištepta tekstilė, tai nėra mūsų atliekos", - aiškino bendrovės atstovė.

Ji paaiškino, jog į konteinerius papuolantys drabužiai nėra skirti labdarai, kaip daugelis mano. Juos išrūšiavus jie parduodami įvairioms uosto, gamybinėms įmonėms, autoservisams - dažniausiai valyti visokioms detalėms. Esą rusvieji konteineriai yra nemokama bendrovės paslauga: už juos mokėti, kaip mokama už buitinių atliekų tvarkymą, gyventojams nereikia.

"Bet mes - ne sąvartynas, o rūšiavimo įmonė, didžiulis sandėlys. Negalime sau leisti imti drėgnos, išteptos ar nesupakuotos atliekos, nes mums ją reikės vežti į sąvartyną ir už tai mokėti atskirai. Vadinasi, netinkama tekstilė turėjo nukeliauti į buitinių atliekų konteinerį", - aiškino Natalija.

Ji tvirtino, jog dėl netinkamai sumetamų rūbų nuolat turi problemų. Pavyzdžiui, Neringoje, sulaukus skundo, su bendrovės darbuotoju apžiūrėti, kaip gyventojai sudeda tekstilę, vyko ir vicemeras. Atidarius pirmąjį konteinerį iš jo išdribo buitinės atliekos. Neva dėl to nuolat pyksta ir darbuotojai, kurie vietoje vairuotojo ir krovėjo darbo turi dirbti šiukšlininkais.

"Atsidaro konteinerį, o ten pilna buitinių atliekų. Taip pat benamiai su pagaliais sugeba iškrapštyti tuos rūbus, prie konteinerių rengia "mados šou", o netvarką, kurią jie palieka, turi tvarkyti mūsų darbuotojai. Pagal susitarimą su Savivaldybe mes privalome užtikrinti švarą aplink konteinerius", - dėstė bendrovės atstovė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder