"Smiltynės perkėlos" remontas - rudenį?

"Smiltynės perkėlos" remontas - rudenį?

Ne paslaptis, kad Naujoji perkėla netrukus turėtų pradėti keisti veidą. Tikimasi, jog jau šiemet prasidės teritorijos pertvarkymas. Per kelis mėnesius tikimasi sutvarkyti ir formalumus dėl keltų pakeliamųjų tiltelių remonto. Visgi naujų pastatų - keleivių ir administracinio pastato - dar teks luktelėti.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog Naujoji perkėla ruošiasi didžiulėms permainoms. Grandioziniai darbai, kurių metu norima pertvarkyti įvažiavimą į perkėlą, atnaujinti keltų tiltelius, statyti naujus ir griauti senus pastatus, išdėlioti net į kelis etapus.

Pirmo etapo metu bus sutvarkyti inžineriniai tinklai, įvažiavimai su daugiau kasų, eismo juostos. Pastarųjų numatyta tiek, kad Naujosios perkėlos teritorijoje kelto laukiančių automobilių tilptų daugiau ir jų eilė netrikdytų eismo Minijos gatvėje. Detaliojo plano sprendiniuose šnekama net apie 12 eismo juostų Varnėnų gatvėje (ji veda nuo Minijos g. iki perkėlos), kuriose tilptų 150 automobilių.

Teritorijos susitvarkymas susidės ir iš visuomenei prieinamų teritorijų apželdinimo, mažosios architektūros įrengimo ir panašiai. Minima, jog teritorijoje turėtų būti įrengtas Klaipėdos miesto reprezentacinis stendas, kuriame būtų įkomponuotas miesto herbas, planas, transporto maršrutai ir kita keleiviams naudinga informacija.

Antrojo etapo metu bus imamasi priemonių, kad padidėtų automobilių įvažiavimo ir išvažiavimo greitis. Planuojama į keltus ir iš jų judėti dviem eilėmis. Dėl to bus atliekama pakeliamųjų tiltelių ir keltų aparelių rekonstrukcija.

"Smiltynės perkėlos" generalinis direktorius Darius Butvydas "Vakarų ekspresui" sakė, jog pirmojo etapo darbai, įmanoma, prasidės dar šiemet.

"Teritorijos sutvarkymo klausimas labiausiai pažengęs - projektai yra, leidimai išduoti ir šiuo metu ieškome rangovo. Jei visos procedūros vyks sėkmingai, tikimės, jog po trijų mėnesių jau bus įmanoma šnekėti ir apie darbų pradžią", - sakė vadovas.

Kiek sudėtingiau su keltų pakrovimo tilteliais. Šiuo metu vis dar vyksta techninio projekto ruošimo darbai, jo kartu su statybos leidimu tikimasi maždaug rudenį. Tik tada būtų galima pradėti ieškoti rangovo.

Ko gero, labiausiai pastebimas būtų trečiasis etapas - svarstoma palei krantinę statyti keleiviams ir administracijai skirtą naują pastatą. Antrajame jo aukšte planuota kavinė bei terasa, į kurią laisvai galėtų patekti ir pasigrožėti mariomis ne tik perkėlos klientai, bet ir visi norintieji.

Pasak D. Butvydo, ruošiantis permainoms kilo naujų minčių, kaip patobulinti naują statinį, tad ruošiamasi rengti studiją, kuri atsakys į šiuos klausimus. Svarstoma, kad studijos rengimas truks apie du mėnesius.

Anksčiau buvo skelbta, jog siekiant, kad teritorijos pertvarkymas netrikdytų sklandaus keleivių ir transporto priemonių perkėlimo keltais, darbai bus vykdomi rudenį ir žiemą iki pavasario, kai keleivių ir automobilių srautai maži. Pasak direktoriaus, įgyvendinti visus užsibrėžtus tikslus truks apie 4-5 metus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder