Seimo Sveikatos reikalų komitetas apsisprendė dėl alkoholio prekybos apribojimų

Seimo Sveikatos reikalų komitetas apsisprendė dėl alkoholio prekybos apribojimų

Seimo Sveikatos reikalų komitetas pritarė komiteto patobulintam Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projektui, kuriuo siūloma nustatyti, kad alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausantys alkoholiniai gėrimai, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 7,5 procento, gali būti parduodami bet kokio dydžio stiklinėje, keraminėje, medinėje ar metalinėje taroje ir plastikinėje taroje, tačiau ne didesnėje nei 0,5 litro.

Silpnesnius alaus, fermentuotų gėrimų, alkoholinių kokteilių grupėms priklausančius alkoholinius gėrimus komitetas siūlo leisti parduoti bet kokioje stiklinėje, keraminėje, medinėje, metalinėje ir plastikinėje taroje iki 1 litro.

Atsižvelgiant į verslo subjektų poreikį pasirengti naujajam reglamentavimui, įstatymo nuostatų, draudžiančių prekiauti fermentuotų gėrimų grupėms priklausančiais alkoholiniais gėrimais, įsigaliojimui nuspręsta numatyti 6 mėnesių pereinamąjį laikotarpį.

Įstatymo projektas inicijuotas Europos Komisijai kilus abejonių dėl 2013 m. sausio 1 d. įsigaliojusio Alkoholio kontrolės įstatymo kai kurių straipsnių tikslų pagrindimo ir proporcingumo. Šiuose punktuose nustatyta, kad Lietuvos Respublikoje draudžiama parduoti alų, sidrą, alaus mišinius su nealkoholiniais gėrimais, alkoholinius kokteilius, išpilstytus į didesnę negu vieno litro tarą, ir kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra didesnė kaip 7,5 procento.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder