Seime - siekis užnerti apynasrį paramos ir labdaros teikėjams

Seime - siekis užnerti apynasrį paramos ir labdaros teikėjams

Seimas apsispręs, ar užkirsti kelią galimiems interesų konfliktams valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse teikiant paramą ir labdarą - ketinam priimti šią veiklą sugriežtinančias pataisas.

Seimas antradienį ketina baigti svarstyti ir priimti Labdaros ir paramos įstatymo pataisas, kurios valstybės ir savivaldybių kontroliuojamos įmonėms nebeleistų teikti paramos su jomis susijusioms kitoms įmonėms. Išimtys būtų taikomos tik švietimo, kultūros, socialines ar sveikatos priežiūros paslaugas teikiančioms įmonėms.

Siekiant įgyvendinti visuomenės teisę žinoti, kaip naudojamas valstybės ar savivaldybių valdomas turtas, Seimas ketina įpareigoti valstybės ir savivaldybių valdomas įmones viešai skelti, kam, kada ir už kokią sumą suteikė paramos ar labdaros.

Pasak pataisų iniciatorių, dabar yra susiklosčiusi tokia situacija, kai vienos valstybės ir savivaldybių kontroliuojamos įmonės remia kitas sus jomis susijusias įmones ir taip sumažina savo pajamų dalį - paramai ar labdarai skiriama iki 40 proc. gautų pajamų. Tokiu būdu į biudžetą sumokama ir mažiau dividendų.

Pataisos taip pat numato, kad politinės partijos negalėtų būti paramos gavėjos.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder