Seimas leido maksimalią cigarečių kainą spausdinti ant pakuočių

Seimas leido maksimalią cigarečių kainą spausdinti ant pakuočių

Seimas leido didžiausią mažmeninę cigarečių kainą spausdinti ant pakuotės, o ne ant banderolės, kuria paženklinta pakuotė, kaip nustatyta galiojančiame įstatyme.

Tai įteisinta ketvirtadienį Seimo priimtose Akcizų įstatymo pataisose. Už jas balsavo 71 Seimo narys, 2 - prieš ir 24 susilaikė.

Pataisos įsigalios 2012 m. kovo 1 d. Iki to laiko Vyriausybė ar jos įgaliota institucija turės parengti ir patvirtinti šio įstatymo įgyvendinamuosius teisės aktus.

Pasak projektą pateikusio parlamentaro Vito Matuzo, maksimalios mažmeninės cigarečių kainos spausdinimas ant banderolės didina banderolės savikainą, daro įtaką grąžinamų banderolių kiekiams bei atitinkamai uždeda papildomą finansinę bei administracinę naštą tiek legaliems tabako gaminių rinkos Lietuvoje subjektams, tiek ir kontroliuojančioms institucijoms.

"Gamybos metu spausdinti kainą ant pakelių yra paprasčiau. Nereikia ir Mokesčių inspekcijai skaičiuoti grąžintų banderolių, paskui jas naikinti, nes banderolės yra griežtos apskaitos dokumentas", - pristatydamas projektą sakė V. Matuzas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder