Seimas įteisino 9 proc. PVM tarifą apgyvendinimo paslaugoms

Seimas įteisino 9 proc. PVM tarifą apgyvendinimo paslaugoms

Seimas atsisakė nuo 2015 m. sausio 1 d. anksčiau įtvirtinto lengvatinio 5 proc. PVM tarifo apgyvendinimo paslaugoms ir įteisino 9 proc. PVM tarifą.

Tokiu būdu parlamentarai pritarė Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlymui vetuotam Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo 19 straipsnio pakeitimo projektui.

Už tai, kad įstatymas būtų priimtas su visais Respublikos Prezidentės pasiūlymais, ketvirtadienį balsavo 66 Seimo nariai, prieš - 2, susilaikė 3 parlamentarai.

Kaip pažymima Prezidentės dekrete, visos Europos Sąjungos valstybės narės, išskyrus Liuksemburgą, apgyvendinimo paslaugoms taiko didesnį nei 5 proc. PVM tarifą. Prezidento vyriausiasis patarėjas Nerijus Udrėnas yra atkreipęs dėmesį, kad lengvatinis 5 proc. PVM tarifas taikomas iš esmės sveikatos ir socialiniais tikslais: vaistams ir medicinos pagalbos priemonėms, kai šių prekių įsigijimo išlaidos visiškai ar iš dalies kompensuojamos, taip pat neįgaliųjų techninės pagalbos priemonėms.

"Jeigu būtų buvęs nustatytas lengvatinis 5 procentų PVM tarifas turizmo veiklą reglamentuojančių teisės aktų nustatyta tvarka teikiamoms apgyvendinimo paslaugoms 2013 metams, valstybės biudžetas būtų netekęs apie 40 milijonų litų pajamų. Pavyzdžiui, šiai veiklai nustačius lengvatinį 9 procentų PVM tarifą, kuris galiojo 2011 metais, valstybės biudžeto būtų netekta apie 10 milijonų mažiau", - tvirtinama dekrete.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder