SBA baldų grupė auga ir rinkos sąstingio metu

SBA baldų grupė auga ir rinkos sąstingio metu

Vienos didžiausių Baltijos šalyse pramonės įmonių grupių - koncerno SBA – valdomų baldų įmonių pardavimai per pirmus 9 šių metų mėnesius išaugo 13,7 proc. ir sudarė 375 mln. litų, kai tuo pat laikotarpiu praėjusiais metais buvo 330 mln. litų.

Pasak UAB “SBA baldų kompanijos” generalinio direktoriaus Ričardo Kiaurakio, pagrindinės augimo priežastys – ilgalaikių kontraktų tęstinumas, geras produkcijos kokybės ir kainos santykis bei plėtra naujose rinkose.

Per 90 proc. visos koncerno SBA valdomų baldų įmonių produkcijos yra eksportuojama. Europos Sąjungos (ES) valstybėse parduodama per 77 proc. gaminių. Nors šiuo metu stebimas pardavimų sąstingis ES ir Šiaurės Amerikos rinkose, SBA pardavimai išlieka stabilūs. Auga pardavimai naujiems klientams Rytų valstybėse, vokiškai kalbančiuose regionuose.

“Esame įdomūs ir patrauklūs pirkėjams ne tik senojoje Europoje, turime užsakymų net ir iš mažiausiai ekonominės krizės paliestos Australijos”, - sako “SBA baldų kompanijos” vadovas. - SBA baldų grupė išlaiko pardavimų augimą, nors baldų pardavimai pasaulinėse rinkose mažėja. Sėkmingai pasirašyti ilgalaikiai kontraktai su vienu didžiausiu partneriu Švedijos kompanija “IKEA”, taip pat ir su kitais pirkėjais. SBA atstovybių pardavimų tendencijos ir rezultatai nuteikia teigiamai”.

R. Kiaurakio teigimu, nuolatinėmis investicijomis į naujas technologijas, įrengimus, siekiama didininti produkto gamybos lankstumą, o tai leidžia rinkoms pateikti savito dizaino produktą.

“Investuojame, nes žinome, kad tai leis taupyti, mažinti veiklos kaštus ir didins SBA grupės produkto konkurencingumą rinkose”, – sako SBA baldų grupės vadovas.

Naujausia koncerno investicija – 36 mln. litų – yra nukreipta į Šilutės rajone veikiančią baldų gamybos įmonę "Germanika". Čia jau kitą mėnesį pradės veikti nauja gamybos linija, kuri gamins miegamojo baldus iš medienos drožlių plokščių, padengtų dekoratyviniu impregnuotu popieriumi. Skirtingai nuo įprastų baldų, skydų kraštai čia nebus laminuojami kraštų juostele, o padengiami ta pačia plokštumos plėvele, tarsi detalę įvelkant. Tokie skydai atrodo visiškai vientisi, nėra jokių klijų siūlių, sujungimų. Dėka šio investicinio projekto bus sukurta apie 240 naujų darbo vietų.

Koncerno SBA valdomos didžiausios Lietuvoje baldų grupės pardavimai 2009 m. siekė 441,07 mln. litų, o 2010 m. pardavimų apimtys paaugo iki 444,74 mln. litų. Koncernas SBA valdo šešias baldų gamybos įmones Lietuvoje ir Rusijoje - UAB „Visagino linija“, AB „Klaipėdos baldai“, AB „Šilutės baldai“, AB „Kauno baldai“, UAB „Germanika“ ir UAB „Novo Mebel“ (Rusija). Kitų metų rudenį Baltarusijoje, Mogiliovo laisvojoje ekonominėje zonoje, bus atsidarytas naujas koncerno faneruotų baldų fabrikas “Mebelain”.

Koncernas SBA yra strateginis investuotojas, valdantis vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ją sudaro 26 įmonės, veikiančios mūsų šalyje ir užsienyje. Pagrindinės SBA veiklos sritys – baldų ir lengvosios pramonės gamyba bei mažmeninė baldų prekyba. SBA priklauso vienos pažangiausių Lietuvos įmonių AB „Utenos trikotažas“ ir AB „Klaipėdos baldai“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder