"Respublikos" prenumeratoriai gaus savaitraštį ir dienraštį

"Respublikos" prenumeratoriai gaus savaitraštį ir dienraštį

Dienraščio "Respublika" redakcija atsiprašo prenumeratorių, kad jie liko be savo užsisakyto dienraščio, uždaryto Lietuvos Respublikos aukščiausiųjų politinių sluoksnių valia, ir praneša, kad visos nepriklausomos spaudos užčiaupti nepavyko.

"Nuo šiol visi dienraščio "Respublika" kasdieniai prenumeratoriai antradieniais, trečiadieniais, ketvirtadieniais gaus didesnės apimties, pasikeitusios išvaizdos ir kokybės didžiausią šalies dienraštį "Vakaro žinios", penktadieniais - visuomeninį politinį savaitraštį "Mūsų Respublika" ir dovanų - atsinaujinusį žurnalą "Laisvalaikis" (su puikia TV programa visai savaitei bei informacija apie geras nuolaidas pramogoms, paslaugoms bei prekėms) ir "Vakaro žinias", o šeštadienį - "Vakaro žinias" bei priedą "TV publika". Šeštadienio "Respublikos" prenumeratoriams bus pristatytas savaitraštis "Respublika" su žurnalu "Laisvalaikis", - teigia "Vakaro žinių" vyriausiasis redaktorius Alfredas Zdramys.

Jo teigimu, prenumeratorių pamėgti dienraščio "Respublika" žurnalistai jau rašo "Vakaro žiniose". "Tad gaudami naują dienraštį čia tikrai aptiksite ir savo laukiamus autorius, ir patinkančias temas. Jie norėtų likti kartu su savo skaitytojais", - sako A. Zdramys.

Tie dienraščio "Respublika" prenumeratoriai, kurių netenkina šis pasiūlymas, nuo birželio 9-osios gali rašyti prašymus grąžinti pinigus už negautus užsisakytus numerius (adresu A.Smetonos g.2, Vilnius, pridėdami prenumeratos kvito kopiją bei nurodydami savo atsiskaitomosios sąskaitos numerį).

Kaip ELTA jau skelbė, prieš pat antrąjį Prezidento rinkimų turą - gegužės 22-ąją - užsidaręs 25-uosius leidybos metus skaičiavęs dienraštis "Respublika" gegužės 30-ąją ir pas savo ištikimuosius skaitytojus, ir pas nuožmiuosius kritikus sugrįžo visuomeniniu politiniu savaitraščiu. Ta pati ir visai kita "Respublika" pradeda skaičiuoti pirmuosius leidybos metus. Kartu su ja penktadienį pasirodė ir formatą pakeitęs, dabar 84 puslapių, populiarusis žurnalas "Laisvalaikis" ir TV programa savaitei.

Pirmasis savaitraščio numeris pradedamas nuo šalies Prezidento rinkimų, aptariamos politinės temos ir problemos, Redakcinės kolegijos tribūnoje kalba redkolegijos nariai ir svečiai, Žalgirio nacionalinio pasipriešinimo judėjimo priede "Žalgiris" svarstoma, kodėl mums taip reikia euro ir kokia kaina, priedas "Gyvenimas" sugrįžta prisiminimais apie šviesaus atminimo talentingus aktorius Antaną Šurną ir Juozą Kisielių.

Savaitraščio laikinasis redaktorius - A. Zdramys, "Vakaro žinių" vyriausiasis redaktorius ir direktorius.

Šią savaitę populiariausio dienraščio pozicijos neužleidžiančios "Vakaro žinios" skaitytojams pateikė "Vakaro žinias" rusų kalba.

Tai - vienintelis dienraštis Lietuvoje rusų kalba, skaitytojus pasiekiantis keturis kartus per savaitę. Penktadieniais jis išeina su priedu "TV Publika".

Laikraštis šiek tiek panašus į buvusį dienraštį "Respublika" rusų kalba, nes jį rengia ta pati komanda, pasiryžusi nenuvilti buvusių skaitytojų, kurie labai apgailestavo netekę galimybės skaityti rusiškąją "Respubliką".

Dienraštis "Respublika" ir jo rusiška versija buvo leidžiami iki Prezidento rinkimų antrojo turo. Redakcija gegužės 13-ąją kreipdamasi į savo skaitytojus paskelbė, kad dienraštis, 25 metus skelbęs laisvą, bet valdančiųjų nuolat pultą žodį, priverstas užsidaryti.

Kaip ELTA jau skelbė, pastaruoju metu Žurnalistų ir leidėjų etikos komisija neetiškais pripažino du didžiausius nacionalinius dienraščius "Lietuvos rytą" ir "Respubliką", rašiusius apie nacionalizuoto banko "Snoras" aferas.

Balandžio pabaigoje ši komisija dienraštį "Respublika" priskyrė profesinės etikos nesilaikančių viešosios informacijos rengėjų kategorijai. Tokiems leidiniams taikomas 21 proc., o ne lengvatinis 9 proc. PVM tarifas. Be to, tokie leidiniai negali dalyvauti valstybės institucijų viešuosiuose pirkimuose, Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas negali skirti paramos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder