Prezidentūra: statome atominę su lenkais, ir nėra reikalo blaškytis dėl baltarusių

Prezidentūra: statome atominę su lenkais, ir nėra reikalo blaškytis dėl baltarusių

Lietuva su Baltarusija nestatys bendros atominės elektrinės, nes yra pasiryžusi su kaimynais lenkais, estais ir latviais įgyvendinti Visagino atominės elektrinės projektą, pareiškė prezidentės atstovas.

"Strategija, kurios Lietuva laikosi būtent atominės jėgainės statybos klausimu, yra labai paprasta ir aiški: mes statome atominę su kaimynais latviais, estais ir lenkais Visagine ir kitų variantų nesvarstome. Nėra reikalo blaškytis", - antradienį interviu "Žinių radijui" sakė prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas užsienio politikos klausimais Laurynas Jonavičius.

ELTA primena, kad per praėjusią savaitę vykusį D. Grybauskaitės vizitą į Baltarusiją šios šalies vadovas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad Lietuva ir Baltarusija turi kartu statyti atominę elektrinę.

"Statykime kartu, nes, jei mes pastatysime vieni, neišvengiamai jūs pirksite elektros energiją iš mūsų jėgainės. Jei mes pastatytume kartu, tai pirktumėte elektrą iš savos", - argumentus dėstė A. Lukašenka.

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius šį siūlymą vertina skeptiškai ir sako, jog Lietuva jo nesvarstysianti. Anot ministro pirmininko, Baltarusijos lyderis tokius pareiškimus daro, nes pati Baltarusija nėra tinkamai pasirengusi įgyvendinti AE statybos projektą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder