Prezidentė apie maisto kainas: sunkmečio naštą turi prisiimti ir verslas

Prezidentė apie maisto kainas: sunkmečio naštą turi prisiimti ir verslas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė su didžiųjų mažmeninės prekybos tinklų vadovais aptarė maisto produktų brangimo priežastis ir galimybes mažinti jų kainas. Šalies vadovės teigimu, sunkmečiu būtinas visų šalies gyventojų, taip pat ir verslininkų socialinis solidarumas.

"Visi turime ieškoti būdų, kaip padėti sunkmetį išgyvenantiems žmonėms. Sunkmečio naštą turi prisiimti ir verslas. Raginu šalies verslininkus būti socialiai atsakingus, jautrius, rūpintis ne tik savo pelnais, bet ir visuomenės gerove", – pabrėžė D. Grybauskaitė.

Prezidentė paragino didžiuosius prekybos tinklus ieškoti galimybių subalansuoti kainų politiką taip, kad nebrangtų būtiniausi maisto produktai. Su verslininkais taip pat aptarta galimybė tobulinti sąžiningą konkurenciją ir lankstesnę kainodarą užtikrinančius įstatymus.

Tačiau jeigu kainos ir toliau kils, pasak prezidentės, bus peržiūrėti ir konkurenciją stiprinantys, verslo koncentraciją ir dominavimą rinkoje reguliuojantys įstatymai.

Prezidentės iniciatyva Seimui jau pateiktos Konkurencijos įstatymo pataisos, kuriomis už draudžiamus susitarimus, dėl kurių kyla produktų kainos, siūloma reikalauti asmeninės įmonių vadovų atsakomybės. Pataisomis taip pat siūloma padidinti baudas už draudžiamus susitarimus ir pailginti jų tyrimams taikomus senaties terminus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder