Premjeras: naujas oro uostų administratorius turės pritraukti vežėjų

Premjeras: naujas oro uostų administratorius turės pritraukti vežėjų

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Susisiekimo ministerija jau yra pateikusi savo efektyvaus Lietuvos oro uostų valdymo viziją, kurioje, be kitų funkcijų, būsimam administratoriui numatyta prievolė pritraukti naujų oro linijų.

Pasak Premjero, ministerijos parengta vizija jau pateikta Vyriausybės strateginiam komitetui, ją ruošiamasi apsvarstyti iki birželio pabaigos. A. Butkevičiaus teigimu, naujasis trijų oro uostų - Vilniaus, Kauno ir Palangos - administratorius galėtų būti išrinktas konkurso būdu.

"Galbūt tai galėtų būti kokia nors užsienio stipri kompanija, bet su sąlyga, kad bus pritraukti nauji vežėjai ir atidaryti nauji skrydžiai, - LRT radijui sakė Ministras Pirmininkas. - Aš manau, kad mes birželio mėnesį spėsime šitą klausimą apsvarstyti ir pateikti naują viziją ir naują matymą galbūt ne nacionalinio, bet vietos vežėjo su užsienio kompanijomis turėjimą".

Vilniaus miesto savivaldybės inicijuotų avialinijų "Air Lituanica" vadovai gegužės 28 d. paprašė inicijuoti įmonės bankroto bylą. Iki birželio 5 dienos visus "Air Lituanica" keleivius skraidins "airBaltic" avialinijos. Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra sakiusi, kad Lietuva pavėlavo sukurti savo nacionalines avialinijas, todėl tą daryti dabar finansiškai neapsimokėtų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder