Premjeras: degalinės turėjo pakankamai laiko pasiruošti alkoholio draudimui

Premjeras: degalinės turėjo pakankamai laiko pasiruošti alkoholio draudimui

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius nekeičia savo pozicijos dėl prekybos alkoholiu draudimo nuo 2016 metų ir teigia, kad verslas turėjo beveik ketverius metus pasiruošti tokiam sprendimui.

Draudimas degalinėse prekiauti alkoholiu nuo 2016 m. sausio 1 d. šiuo metu svarstomas Seime. Pasak A. Butkevičiaus, toks draudimas būtų viena iš priemonių kovojant su alkoholio suvartojimu šalyje, kuris yra vienas didžiausių Europos Sąjungoje (ES).

"Taip pat buvo ir Konstitucinio Teismo nutarimu įtvirtinta, kad valstybė turi derinti ir visuomenės interesus, o atidėjus įstatymo įsigaliojimą mes kaip tik ir prieštarautume tikslui mažinti alkoholio suvartojimą", - LRT radijui antradienį teigė Premjeras.

Atsakydamas į degalinių atstovų pastabą, esą degalinėse parduodama tik mažiau nei 2 proc. viso Lietuvoje legaliai nuperkamo alkoholio, Ministras Pirmininkas pastebėjo, kad alkoholio pardavimų apyvarta degalinėse ypač išauga vakarais, ypač kaimo vietovėse, kur parduotuvės užsidaro anksčiau.

"Degalinių paskirtis yra pardavinėti degalus", - sakė A. Butkevičius.

Alkoholio kontrolės įstatymo nuostatos, draudžiančios prekiauti alkoholiniais gėrimais degalinėse, buvo priimtos 2011 m. gruodžio 23 d., jų įsigaliojimas buvo atidėtas iki 2016 m. sausio 1 d. Kai kurių Seimo narių nuomone, toks draudimas neturi prasmės, nes prekybininkai randa būdų, kaip jį apeiti - pavyzdžiui, išnuomoti degalinės patalpas, kuriose prekiaujama alkoholiu, kitiems subjektams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder