Prekybininkai priversti mažinti gintaro kainas

Prekybininkai priversti mažinti gintaro kainas

Baltijos auksu vadinamo gintaro rinkoje Lietuvoje pastaruoju metu ėmė pūsti nauji vėjai – prekybininkai priversti mažinti jo pardavimo kainą, kuri jau tapo beveik neįkandama. Prieš keletą metų gintarą iš lietuvių masiškai supirkinėję kinai jau liovėsi tai daryti, nes išsinuomojo kasyklą Rusijos Kaliningrado srityje, rašo „Lietuvos žinios“.

„Iki kosminių aukštumų perpardavinėtojų pakeltos gintaro kainos ėmė atsirūgti, nes lietuviams jo beveik nebeįmanoma įsigyti. Prieš 4 metus didesnio grynuolio gramas gatvėje kainavo 1 eurą, dabar – mažiausiai 5 ar 7 eurus. (...) Jei kas nors ir sako, kad šiemet gintaro kainos krito, jos vis tiek neadekvačiai didelės“, – sakė Pasaulio gintaro tarybos narys Kazimieras Mizgiris.

Be to, populiarėja pigesnis Ukrainietiškas gintaras, o prieš kurį laiką mažiau vertintas dramblio kaulo gintaras tapo geidžiamiausia ir brangiausia preke.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder