Prašymus išpirkti elektros tinklus sodininkai galės teikti ir kitąmet

Prašymus išpirkti elektros tinklus sodininkai galės teikti ir kitąmet

Bendrovės "Rytų skirstomieji tinklai“ (RST) ir VST šiemet jau išpirko 305 sodininkų bendrijoms priklausiusius elektros tinklus. 

Sodininkų elektros tinklų išpirkimo procesas įsibėgėjo tik prieš pusmetį, kuomet energetikos ministro Arvydo Sekmoko įsakymu buvo patvirtinti elektros tinklų išpirkimo planai. RST įsipareigojo išpirkti 212 sodininkų bendrijų elektros tinklų, iki šiol išpirko 146 objektus. VST įsipareigojo išpirkti 353 sodininkų elektros tinklus, jau išpirkti 159.

Vyriausybė rugpjūčio 31 d. posėdyje nusprendė pratęsti sodininkų tinklų išpirkimo procesą iki 2011 metų liepos 1 dienos, nes pagal 2004 metų Vyriausybės nutarimą išpirkimo terminai jau yra pasibaigę.

Nors Vyriausybės nutarimas išpirkti sodininkų bendrijų elektros tinklus buvo priimtas 2004 metais, tačiau elektros skirstymo bendrovės nevykdė šios prievolės. Neretai elektros tinklų techninė būklė būdavo įvertinama neigiama verte – kad tinklai būtų perimti, iš sodininkų buvo reikalaujama primokėti nemažas sumas.

Kad išpirkimo procesas vyktų kuo sparčiau, šiemet buvo supaprastintas bendrai naudojamų elektros energetikos objektų išpirkimo ar eksploatavimo tvarkos aprašas. Jame numatyta, kad sodininkų bendrijoms, kurios pageidaus parduoti elektros tinklus, užteks pateikti prašymą, sprendimą parduoti ir subvartotojų sąrašą. Sodininkų elektros tinklai turi būti išperkami esamos techninės būklės ir negali būti įvertinti minusine verte.

"Sklandus ir sėkmingas sodininkų bendrijų tinklų išpirkimas priklauso nuo efektyvaus abiejų pusių bendradarbiavimo. Kadangi dar ne visos sodininkų bendrijos yra pateikusios prašymus dėl joms priklausančių sodininkų bendrijų tinklų išpirkimo, šis terminas pratęsiamas iki 2011 metų liepos. Kviečiame sodininkų bendrijas būti aktyvioms ir pasinaudoti šia galimybe, drąsiai kreiptis į bendroves, kur joms bus suteikta detali ir išsami informacija bei visapusiška pagalba“, – pažymėjo energetikos ministras.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder