Per Jūros šventę bus net rūkytų šamų

Per Jūros šventę bus net rūkytų šamų

Šiandien iš pat ryto Danės krantinėje ketinama pradėti prekiauti šviežiomis žuvimis naujuose paviljonuose. Galimas daiktas, Jūros šventės dalyviai galės skanauti net šviežių ką tik išrūkytų šamų.

Pradėti prekybą šviežiomis žuvimis Danės krantinėje priešais buvusį "Menų doką" bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" (KLR) pastatytuose naujutėlaičiuose paviljonuose birželio 27-ąją, per Žvejų dieną, kaip planuota, nepavyko dėl techninių kliūčių - nebuvo gauti visi būtini leidimai inžineriniams tinklams pajungti. Dabar tikimasi pradėti eksperimentinę prekybą šiandien, rytoj ir poryt.

Visą šią savaitę nuo pirmadienio buvo prekiaujama šviežiomis žuvimis iš autobusiuko šalia paviljonų. Prekybos šviežiomis žuvimis koordinatorius Mindaugas Rimeikis juokauja, kad priekrantės žvejai taip pratino būsimus pirkėjus prie naujos vietos.

Kol kas prekiauja iš esmės tik Virginijaus Jurkaus individuali įmonė. Švenčių dienomis laukiama atvykstant žvejų iš Švenčionių. Tikimasi, kad bus ir rūkytų, ir nerūkytų šviežių žuvų, sugautų ir jūros priekrantėje, ir vidaus vandenyse, ir užaugintų akvakultūrininkų.

Turėtų būti ir šviežių ešerių, ir menkių, strimelių, Baltijos jūros silkių, plekšnių, starkių, karšių, net šamų ir eršketų, šviežiai rūkytų karšių, starkių, Baltijos silkių bei šamų. Pasak M. Rimeikio, žuvų asortimentas bus tikrai platus.

Trečiadienį 1 kg menkių Danės krantinėje kainavo 8 Lt, plekšnių - 2 Lt, strimelių - 2 Lt, starkių - 8 Lt, ešerių - 6 Lt, karšių - 5-7 Lt, o rūkytų karšių - 9-10 Lt. M. Rimeikio teigimu, rūkytų menkių nebuvo, nes jas visas išgraibstė šviežias.

Pasak koordinatoriaus, prekyba iš ryto vyksta gana vangiai, per pietus, per karščius ji apmiršta ir atgyja maždaug 17 val. Grįžtantys iš pliažų žmonės prašo dalintis šviežiomis žuvimis, nes visiems jų gali neužtekti. Anot jo, buvo gražu, kai antradienį dvi vilnietės bandė dalintis tris likusius rūkytus lynus.

M. Rimeikio teigimu, KLR žmonės tiesiog vertėsi per galvą bandydami spėti viską padaryti iki šventės - kad paviljonai turėtų vandenį, elektrą, kad veiktų visi mechanizmai. Taip atsitiko todėl, kad KLR per vėlai gavo leidimus kloti inžinerinius tinklus. Vakar dar turėjo būti baigtos užkasti tranšėjos, atgal sudėliotos plytelės.

Tiesa, vakar dar nebuvo žinoma, ar veiks abu paviljonai, ar tik vienas. Žadėta, kad elektrą paviljonai jau turės šiandien iš pat ryto.

Jeigu vykdant bandomąją prekybą šviežiomis žuvimis šventinį savaitgalį neišaiškės kokių nors trukdžių dėl karščių ar kitokių dalykų, po Jūros šventės ketinama paviljonuose prekiauti nuolatos ir surengti oficialų jų atidarymą.

"Prekybos šviežiomis žuvimis projektas dar nebaigtas įgyvendinti. Tad dar yra galimybė ką nors pataisyti ir pagerinti, likviduoti visus galinčius iškilti nesklandumus", - sakė M. Rimeikis.

Jo teigimu, šiemet pirmoji Jūros šventė, kurios metu šviežiomis žuvimis bus prekiaujama civilizuotai, t. y. specialiai tam pritaikytuose paviljonuose. Anksčiau būdavo prekiaujama kartkartėmis. Pavyzdžiui, miesto vadovo Alfonso Žalio laikais buvo bandyta prekiauti, kai dar buvo ir "Baltijos" žvejų kolūkis, per šventę būdavo atplukdomas žvejybos laivas. Paskui tokios prekybos nebeliko.

Priekrantės žvejai prekiauti šviežiomis žuvimis iš parduotuvės ant ratų, pastatytos prie Pilies tilto, ištisus metus pradėjo tik prieš trejus metus. Šiemet prekyba šioje vietoje nutrūko dėl Pilies tilto remonto.

PRATINO. Visą šią savaitę buvo prekiaujama šviežiomis žuvimis iš autobusiuko šalia paviljonų - žvejai juokavo taip pratinę būsimus pirkėjus prie naujos vietos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder