Paskutinė diena pranešti apie pasirinktą pensijos kaupimo būdą - pirmadienis

Paskutinė diena pranešti apie pasirinktą pensijos kaupimo būdą - pirmadienis

Nors pateikti sprendimą dėl pasirinkto pensijos kaupimo būdo gyventojai turėjo iki lapkričio pabaigos, tai padaryti bus galima ir pirmadienį, gruodžio 2-ąją.

Kadangi paskutinė mėnesio diena yra šeštadienis, nedarbo diena, pagal teisės aktus galutinis terminas apsisprendimui perkeliamas į pirmadienį, praneša Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Pagal Pensijų sistemos reformos įstatymą, asmenys, pensijų kaupimo dalyviais tapę iki šių metų sausio 1-osios, turi raštu kreiptis į pensijų kaupimo bendrovę ir pateikti sutikimą į pensijų fondą mokėti papildomą pensijų įmoką savo lėšomis arba sustabdyti kaupimą, primena ELTA.

Naujausiais duomenimis, šiuo metu yra įregistruota 1,109 mln. galiojančių pensijų kaupimo sutarčių. 16,5 tūkst. gyventojų nusprendė sustabdyti kaupimą pensijų fonduose.

337,8 tūkst. gyventojų pasirinko kaupti pensiją mokėdami pensijų įmoką savo lėšomis ir gauti papildomą 1 proc. vidutinio mėnesinio bruto darbo užmokesčio vidurkio dydžio pensijų įmoką iš valstybės biudžeto lėšų.

757 tūkst. gyventojų nusprendė kaupti minimaliai arba nepriėmė jokio sprendimo. Į jų sąskaitas pensijų fonduose pervedamų pensijų įmokų dydis šiemet yra 2,5 proc., kitąmet - 2 proc. dalyvių pajamų, nuo kurių skaičiuojamos valstybinio socialinio draudimo įmokos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder