Paskelbtos VMVT reikalavimų nesilaikančios nesąžingos įmonės

Paskelbtos VMVT reikalavimų nesilaikančios nesąžingos įmonės

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) paskelbė atnaujintą nesąžiningų įmonių sąrašą. Į jį pateko 21 įmonė. Tarp jų - dvi viešojo maitinimo, šešiolika prekybos, dvi negyvūninio maisto, viena gyvūninio maisto gamybos įmonė.

Nesąžiningos įmonės - tokios, kurios sąmoningai nevykdo VMVT nurodymų ir nesilaiko maisto saugos, kokybės ir veterinarijos reikalavimų. Šios įmonės kontroliuojamos dažniau.

Nesąžiningų maisto tvarkymo įmonių sąrašas sudaromas remiantis apskričių, miestų ir rajonų VMVT valstybinės maisto ir veterinarinės kontrolės duomenimis.

Atnaujintame nesąžiningų įmonių sąraše VMVT tarp kitų prekybos įmonių yra "Žemaitijos prekybos" parduotuvė Panevėžyje, Kniaudiškių gatvėje. Joje nuolat kartojami ir sąmoningai nešalinami pažeidimai. Parduotuvėje prekiaujama maisto produktais, kurių vartojimo laikas jau pasibaigęs.

Į šį sąrašą taip pat už panašius prekybos tvarkos pažeidimus įrašytos Klaipėdoje esančios individualios V. Linebergo įmonės ir UAB "Grūstė" parduotuvės.

Taip pat į šį sąrašą pateko UAB "LT Rego" kavinė "Butty Bar" Vilniuje, Jogailos gatvėje, bei UAB "Uotupė" užkandinė Klaipėdoje. Pirmojoje viešo maitinimo įmonėje užfiksuoti nuolat pasikartojantys ir sąmoningai nešalinami teisės aktų reikalavimų pažeidimai, už kuriuos taikytos sankcijos pagal Lietuvos administracinių teisės pažeidimų kodeksą.

Klaipėdoje Laukininkų gatvėje esančioje kavinėje neveikia savikontrolės sistema, rasta higienos pažeidimų. Laikinai sustabdyta įmonės maisto tvarkymo veikla. Atsakingiems asmenims du kartus skirtos baudos.

Nesąžiningų įmonių sąraše yra ir žemės ūkio kooperatyvo "Kairių kryžkelė" Kuršėnuose veikianti duonos bei pyrago kepykla, UAB "Austoma" Skuode veikianti pyrago, miltinės ir kreminės konditerijos gamybos įmonė bei UAB "Vičiūnai ir partneriai" žuvų perdirbimo įmonė, veikianti Plungės rajone Macenių kaime.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder