Nuo akcizų atleidžiamas etilo alkoholis, kuris yra farmacijos produktų sudėtinė dalis

Nuo akcizų atleidžiamas etilo alkoholis, kuris yra farmacijos produktų sudėtinė dalis

Nuo akcizų bus atleidžiamas etilo alkoholis, kuris yra farmacijos produktų, veterinarinių vaistų sudėtinė dalis. Taip pat nuo akcizų bus atleidžiamas etilo alkoholis, naudojamas asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros, farmacinės veiklos, veterinarinės farmacijos, veterinarijos praktikos tikslams arba valstybinę farmacijos produktų, maisto ir veterinarinę kontrolę vykdančių institucijų funkcijoms vykdyti.

Antradienį už tokias Akcizų įstatymo pataisas balsavo 74, prieš buvo 2 Seimo nariai.

Seimo ypatingos skubos tvarka priimtos Akcizų įstatymo pataisos parengtos atsižvelgiant į Konstitucinio Teismo 2013 m. gruodžio 16 d. nutarimą.

Jame konstatuota, kad Akcizų įstatyme įtvirtinta neapibrėžta, neaiški ir nevienareikšmiškai suprantama sąvoka "sveikatinimo reikmės", ši nuostata vertintina kaip teisiškai ydinga, sukelianti teisinį neaiškumą.

Pagal šiuo metu galiojančias Akcizų įstatymo nuostatas nuo akcizų atleidžiamas etilo alkoholis, naudojamas sveikatinimo reikmėms. Nuo akcizų yra atleidžiamas etilo alkoholis kaip vaistinio preparato dalis, be to, etilo alkoholį sveikatinimo reikmėms įsigyti be akcizų turi teisę farmacijos įmonės, sveikatos priežiūros įstaigos, veterinarinės farmacijos įmonės, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba ir jai pavaldi įstaiga, privatūs veterinarijos gydytojai, tiesiogiai atliekantys gyvūnų ligų diagnostikos, profilaktikos ir gydymo darbus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder