"Nukem Technologies" dėl saugyklos pasirašė sutartį su "Vėtrūna"

"Nukem Technologies" dėl saugyklos pasirašė sutartį su "Vėtrūna"

"Nukem Technologies" ketvirtadienį pasirašė sutartį su "Vėtrūna" dėl Laikinosios panaudoto branduolinio kuro saugyklos (B1 projektas) statybos Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE).

Sutartį pasirašė "Nukem Technologies" generalinis direktorius Ulfas Kučeris (Ulf Kutscher) ir "Vėtrūnos" generalinis direktorius Juozas Valužis.

Siekdama išvengti, kad tolesnis B1 projekto įgyvendinimas nevėluotų, ir užtikrinti, kad jis bus baigtas laiku, šia nauja sutartimi "Nukem Technologies" pakeitė kompaniją "Ranga IV".

Anot "Vėtrūnos" generalinio direktoriaus J. Valužio, kompanija vertina "Nukem Technologies" pareikštą pasitikėjimą ir yra visapusiškai įsipareigojusi prisidėti reikalingais ištekliais prie B1 ir B3,4 projektų įgyvendinimo.

2009 metais "Nukem Technologies" pasirašė sutartį su "Vėtrūna"dėl Kietųjų radioaktyviųjų atliekų apdorojimo ir saugojimo komplekso statybos darbų (B3,4 projektai) IAE. Statybos darbai B3,4 radioaktyviųjų atliekų apdorojimo projekte prasidėjo 2009 metų gruodį ir pagal dabartinę įvykdymo programą turėtų būti baigti pirmoje 2011 metų pusėje.

Ignalinos atominė elektrinė sveikina "Nukem Technologies" ir jos naujojo subrangovo UAB "Vėtrūna" sutarties pasirašymą ir tikisi, kad naujasis subrangovas nedelsiant visa apimtimi pradės darbus, įgyvendinant projektą B1, sakoma IAE atsiųstame komentare. "Nukem Technologies" ir jos naujasis subrangovas "Vėtrūna" turi imtis visų būtiniausių priemonių, mobilizuoti visus galimus žmogiškuosius ir finansinius išteklius, kad vėlavimai būtų panaikinti, kad projektas B1 būtų užbaigtas laiku, 2011 m. liepos 22 d. IAE tikisi, kad tiek "Nukem Technologies", tiek jos samdytas naujas subrangovas įgyvendins savo įsipareigojimus dėl dviejų pagrindinių Ignalinos atominės elektrinės eksploatavimo nutraukimo projektų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder