Nekilnojamojo turto ekspertai: neišnaudotas sostinės Užupio potencialas - aukso vertės

Nekilnojamojo turto ekspertai: neišnaudotas sostinės Užupio potencialas - aukso vertės

Vilniaus centre ėmus plėtoti naujus nekilnojamojo turto projektus, ekspertai vis dažniau atsigręžia į kaimynystėje įsikūrusį Užupį. Jų nuomone, šis rajonas yra perspektyvus nekilnojamojo turto rinkos žaidėjas dėl iki šiol tinkamai neišnaudoto potencialo.

NT ekspertų teigimu, iki finansinės krizės šiam rajonui trūko sisteminio investuotojų dėmesio, o jame esantys apleisti gamyklų pastatai yra aukso vertės.

Finansų ir nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovės "Newsec Resolution" projektų vadovės Sonatos Puškovaitės teigimu, Užupis daugeliui žmonių yra patrauklus dėl savo vietos bei istorinio paveldo, tačiau pastaruoju metu jo veidą teigiamai keičia ir netradiciniai NT projektai. Anot jos, būtent alternatyvūs architektūros sprendimai turėtų paskatinti šio rajono atgijimą.

"Beveik pačiame miesto centre plėtojami "Belmonto loftų" bei "River loft" projektai gali pagerinti Užupio NT padėtį, kadangi čia kuriasi erdvės, patrauklios pirkėjams bei investuotojams. Investicijos skatina ir kainų augimą, taigi žmonės turėtų būti pasiruošę jų pokyčiams", - sako S. Puškovaitė.

Pasak nekilnojamojo turto agentūros "Ober-Haus" Senamiesčio biuro vadovo Mariaus Čiulados, šiuo metu būsto kainos Užupyje vis dar yra itin palankios pirkėjams - butų kainos siekia 6-7 tūkst. litų už 1 kvadratinį metrą.

"Pasirinkdami būstą šiame rajone žmonės sutaupo 5-10 proc. buto ar jo nuomos kainos, palyginus su būsto kainomis Vilniaus senamiestyje. Užupio gilumoje, netoli Olandų gatvės, kainos yra dar mažesnės - jos siekia nuo 5 iki 6 tūkst. litų už 1 kvadratinį metrą", - sako jis.

Anot "DNB būstas" nekilnojamojo turto brokerės Kristinos Marčiulevičienės, Užupio įvaizdį bei vertę smukdo rajono kaimynystėje įsikūrę seni sovietiniai gamyklų pastatai, kurie nepuošia miesto, bet gali sukurti papildomą vertę.

"Metas tokias erdves išnaudoti Užupio bei Vilniaus tobulinimui", - siūlo NT brokerė.

Pasak "PST investicijos" direktoriaus pavaduotojo Audriaus Globio, Vilnelės pakrantėje jau pradėtas vystyti pirmasis "Architektūros parko" projekto etapas - buvusios "Skaiteks" gamyklos konversija į gyvenamosios ir komercinės paskirties Paupio rajoną, kuriame bus sukurtos naujos erdvės gyventojams bei verslui, taigi tai teigiamai paveiks tiek socialinę, tiek ekonominę Užupio, Paupio ir viso Vilniaus senamiesčio vertę.

"Užupio kaimynystėje per keletą metų išdygs naujas modernus miesto kvartalas, kuris taps ambicingo Vilniaus miesto savivaldybės inicijuoto "Architektūros parko" projekto dalimi, taigi ateities NT perspektyva sostinės centre yra itin palanki tiek Užupio bei Paupio rajonams, tiek ir visam Vilniaus senamiesčiui", - teigia A. Globys.

"Architektūros parko" "Paupio" projektas sukurs aukštos kokybės gyvenamąją, laisvalaikio bei verslo erdvę. 6,8 hektaro teritorijoje 2013-2018 m. bus įvykdyta buvusios pramoninės teritorijos konversija bei naujai pastatytos viešosios erdvės, sutvarkyta Vilnelės pakrantė, įrengti dviračių ir pėsčiųjų takai palei upę, rekonstruotos Aukštaičių ir Paupio gatvės, naujai pastatyti gyvenamosios, komercinės ir visuomeninės paskirties pastatai. Kvartale iš viso turėtų apsigyventi apie 2 tūkst. gyventojų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder