Milijonierių reitinge - ir klaipėdiečiai

Milijonierių reitinge - ir klaipėdiečiai

Savaitraštis "Ekonomika.lt" paskelbė turtingiausių šalies verslininkų šimtuką, kuriame yra ir Vakarų Lietuvos regiono kilusių ar toliau čia verslą plėtojančių žmonių.

Teigiama, kad sudarant reitingą remtasi ne tik Registrų centro turima informacija, bet ir įmonių buhalterine ar rinkos verte, apskaičiuota paskutinių sandorių, kuriuos atliko vienas ar kitas verslininkas, vertė. Verslininkai esą reitinguoti ir skaičiuojant akcijų dalį nuo visos įmonės turto vertės pagal 2009 m. konsoliduotus ir nekonsoliduotus finansinius duomenis.

Pirmoje vietoje atsidūrė "Vilniaus prekybos" grupės akcininkas Nerijus Numavičius, kurio turtas įvertintas apie 2,5 mlrd. litų. Antras - koncerno "Achemos grupė" akcininkas ir vadovas Bronislovas Lubys (apie 1,5 mlrd. litų). Trečia vieta skirta lja Laursui, kompanijos getjar.com įkūrėjui. Jo turtas įvertintas apie 1 mlrd. litų.

Aukščiausiai iš Vakarų Lietuvos verslininkų atsidūrė Rimandas Stonys (apie 250 mln. litų). Teigiama, kad jis valdo 49 proc. dujomis prekiaujančios bendrovės "Dujotekana" akcijų, turi 40 proc. per šią įmonę valdomos Kauno termnofikacinės elektrinės akcijų, 100 proc. įmonės "Vėjo gūsis" akcijų, pusės įmonės "Aviaeskadrilė" ir dalį Klaipėdos oro uosto akcijų.

25 vieta su 200 mln. litų atiteko Raimondui Karpavičiui (valdo 100 proc. didžiausios Baltijos šalyse pieno konservų gamintojos "Marijampolės pieno konservai" akcijų).

Toliau sąraše Vakarų Lietuvos verslininkai yra išsidėstę taip:

39. Sigitas Paulauskas ("Vakarų medienos grupė") - 150 mln. litų

40. Martinas Gusiatinas (buvęs UAB "Klaipėdos Smeltės" akcininkas) - 150 mln. litų

42. Jonas Dumašius (UAB "Hidrostatyba") - 140 mln. litų

43. Augenijus Gudžiūnas (UAB "Agrovet") - apie 137 mln. litų

58. Artūras Urbutis (UAB "Naftos grupė") - apie 77 mln. litų

70. Kazys Paulikas ("Nesė Group") - apie 63 mln. litų

75. Antanas Bosas (UAB Vakarų Lietuvos pramonės ir finansų korporacija) - 50 mln. litų

"Aš jau tik verslininkėlis"

Antanas BOSAS
Tikriausiai tą sumą paėmė iš senų deklaracijų, kai dar buvau Seimo narys. Tokie ir tie milijonai - čia daugiausiai akcijos. O jų vertė juk smarkiai pasikeitė. Aš nebe verslininkas, o tik verslininkėlis. Tačiau kiek turiu, tiek man užtenka. Nemanau, kad mano vieta yra tarp turtingiausių verslininkų. Neįmanoma objektyviai sudaryti tokių reitingų. Tačiau man visai nesvarbu - penkiasdešimtas aš tame sąraše ar septyniasdešimtas.

"Tokie reitingai nedomina"

Augenijus GUDŽIŪNAS
Nei manęs klausė, nei ką. Kas priklauso, tą esame pateikę "Registrų centrui". Gal pagal tai ir skaičiuoja. Nenorėčiau komentuoti, ar įmanoma objektyviai sudaryti tokį reitingą. Nedalyvauju nei politijoje, nei šou, tai manęs toks viešumas ir reitingai tikrai nedomima.

"Kaži, kokios metodikos?"

Jonas DUMAŠIUS
Nesidomiu, kas ką rašo tokiomis temomis. Nerūpi man tai, tad ir komentuoti ar kalbėti šia tema nenoriu. Kaži, iš kokio pasaulio tie vertintojai, kokias metodikas taiko ir kaip skaičiuoja. Neturiu žalio supratimo. Mano reikalas dirbti, o jei jau jie nori, lai bando ir skaičiuoja.

 

"Priimu kaip anekdotą"

Sigitas PAULAUSKAS
Juokinga. Priimu tai, kaip anekdotą. Net kalbos nėra, kad tokie reitingai negali būti objektyvus. Kai žmogus parduoda verslą, tada jau galima spręsti, koks jo turtas, o dabar tai tik nesąmonės. Tad man visiškai nesvarbu, kokioje vietoje aš įrašytas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder