Mažų įmonių atleidimas nuo pelno mokesčio - 2015 m.

Mažų įmonių atleidimas nuo pelno mokesčio - 2015 m.

Vyriausybė pirmadienį pasitarime nepritarė siūlymui mažąsias įmones atleisti nuo pelno mokesčio, tačiau Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad tai ketina padaryti nuo 2015 m.

"Truputį norėčiau patikslinti: šitai įstatymo pataisai bus pritarta ir jinai įsigalios nuo 2015 m. dėl to, kad jau yra paruoštas biudžeto įstatymo projektas 2014 metams ir šitos priemonės jau yra įtrauktos į mūsų Užimtumo gerinimo programą ir priemonių planą. Ir tame priemonių plane kaip tik tos priemonės yra numatytos pradėti įgyvendinti nuo 2015 m", - antradienį interviu LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Įstatymo pataisą, pagal kurią naujai įsikūrusios įmonės, kurių metinė apyvarta nesiekia 1 mln. litų, nemokėtų pelno mokesčio, pateikė parlamentaras Dainius Kreivys.

Finansų ministerija, atsižvelgdama į jau galiojančias lengvatas, siūlo pataisai nepritarti, kadangi dabar esančioms įmonėms, kurių darbuotojų skaičius neviršija 10, irgi yra iki 1 mln. litų apyvarta, yra taikoma 5 proc. pelno mokestis, po Vyriausybės pasitarimo sakė finansų viceministras Vytautas Galvonas.

Teigiama, kad, jeigu būtų pritarta D. Kreivio siūlymui, būtų netolygios konkurencinės sąlygos anksčiau įsikūrusioms įmonėms, skatintų įmonių persiregistravimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder