Lypkiškių iškeldinimui - dar 4,5 mln. litų

Lypkiškių iškeldinimui - dar 4,5 mln. litų

Uostamiesčio savivaldybės įmonės "Klaipėdos energija" ir Suomijos energetikos koncerno "Fortum" valdoma bendra įmonė "Fortum Klaipėda" į Ūkio ministerijos sąskaitą pervedė dar 4,5 mln. litų, skirtų kompensuoti Lypkių gyventojų iškeldinimą iš Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ).

Tokiu būdu "Fortum Klaipėda" įvykdė savo įsipareigojimus, numatytus pasirašytoje bendradarbiavimo sutartyje, pagal kurią įmonė turėjo pervesti iš viso 9 mln. litų už privačios žemės, esančios Klaipėdos LEZ, paėmimą visuomenės poreikiams, pranešė "Fortum".

Numatyta, kad Ūkio ministerija savo ruožtu perves pinigus į Klaipėdos miesto savivaldybės sąskaitą pagal tarpusavio sutartį, kurioje bus nustatyta kompensacijų mokėjimo ir atsiskaitymo tvarka bei terminai.

Pirmąją dalį lėšų - 4,5 mln. litų - "Fortum Klaipėda" į Ūkio ministerijos sąskaitą pervedė 2010 metų balandžio pabaigoje.

Suomijos energetikos koncernas "Fortum" vasario pabaigoje pradėjo naujos termofikacijos elektrinės statybą Klaipėdoje, į kurią investuos apie 140 mln. eurų (483,4 mln. litų).

Naująją elektrinę statys bendrovė "Fortum Klaipėda", kurios 90 proc. akcijų valdo "Fortum Heat Lietuva", o 10 proc. - "Klaipėdos energija".

Planuojama, kad visu pajėgumu jėgainė pradės dirbti 2013 metų pirmą ketvirtį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder