"Litgas" derėsis su "Statoil"

"Litgas" derėsis su "Statoil"

Norvegijos naftos prekybos bendrovė „Statoil“ gali tapti suskytintų gamtinių dujų tiekėja būsimam SGD terminalui Klaipėdoje. Minimalų dujų kiekį terminalui tieksianti bendrovė „Litgas“ įgaliota derėtis su „Statoil“, pirmadienį pranešė premjeras Algirdas Butkevičius.

„Litgas“ buvo pavesta derėtis su viena bendrove - „Statoil“. Jeigu anksčiau buvo kelios, tai šiandien buvo apsispręsta dėl techninių detalių suderinimo. Visi kiti argumentai buvo išsakyti anksčiau, kas buvo pasiekta dėl dujų tiekimo į Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų terminalą penkeriems metams“, - pirmadienį spaudos konferencijoje teigė A.Butkevičius.

Jis sakė, kad tikimasi derybas baigti birželį.

„Tikimės, kad techninės detalės per birželio mėnesį bus suderintos, o šiandien po Vyriausybės pasitarimo išsiuntėme informaciją Norvegijos kompanijai „Statoil“, kad „Litgas“ turi įgaliojimus toliau tęsti derybas“, - teigė premjeras.

Apie siūlomas kainas ministras pirmininkas atsisakė kalbėti: „Šiandien apie kainas dar negaliu kalbėti“.

Portalas vz.lt, remdamasis neoficialiais šaltiniais, pranešė, kad „Statoil“ kaina yra patrauklesnė „už buvusią „Gazprom“ kainą“.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder