Ligoninės darbuotojai uždirbs daugiau

Ligoninės darbuotojai uždirbs daugiau

Klaipėdos jūrininkų ligoninės ir jos padalinių medikai gaus didesnį atlygį. Nuo liepos 1 dienos jų darbo užmokestis vidutiniškai padidėjo daugiau nei 10 proc.

Darbuotojų atlyginimus, esant galimybėms, koreguojame nuolat. Džiaugiuosi, kad galėjome padidinti algą medikams, kurie mūsų įstaigoje yra aukštos kvalifikacijos profesionalai. Vertiname tai ir džiaugiamės, kad bendrame šalies kontekste mūsų ligoninėje dirbančių medikų algos yra vienos didžiausių.

Gydytojams alga, su mokesčiais Sodrai, vidutiniškai padidėjo 125,4 Eur, slaugytojams – 66,8 Eur. Pastariesiems užmokestis didintas dviem etapais. Pirmą kartą atlyginimai slaugytojams pakelti nuo balandžio, antruoju etapu – nuo liepos.

Nuo balandžio vidutinis slaugytojų darbo užmokestis Klaipėdos jūrininkų ligoninėje siekė 802 eurus. Prie jų dar dalis lėšų pridėta nuo liepos 1-osios. Iš viso per abu etapus slaugytojų atlyginimai, su mokesčiais Sodrai, vidutiniškai padidėjo 12,4 proc.

Iki liepos 1-osios gydytojų atlyginimas Klaipėdos jūrininkų ligoninėje vidutiniškai siekė 1738,6 Eur. Nuo liepos gydytojų atlyginimai, su mokesčiais Sodrai, vidutiniškai padidėjo 10,8 proc.

Medikams atlygis proporcingai padidintas atsižvelgiant į jų atliekamą darbą, kvalifikaciją, darbo intensyvumą. Didesniu procentu algos didintos mažiausiai uždirbusiems medikams.

Didinti algas gydytojams ir slaugytojams atsirado galimybė Vyriausybei pritarus, kad šiam tikslui būtų skirta lėšų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo rezervo.

Šalies premjeras vylėsi, kad dėl maždaug 8 proc. pakeltų visų šalies medikų atlyginimų ne tik pagerės medikų ekonominė padėtis. Tai esą pagerins ir vartojimą, taip pat turės teigiamos įtakos ir korupcijos prevencijai.

Nuo liepos 1-osios Klaipėdos jūrininkų ligoninėje atlyginimai didėjo ne tik medikams, bet ir tiems darbuotojams, kurie uždirbo minimalią algą – 350 Eur. Nuo šiol ji siekia 380 Eur.

Artimiausiu metu bus peržiūrėti ir kitiems ligoninės darbuotojams, pirmiausia – dirbantiems ūkio ir techninėje tarnyboje, kitose pagalbinėse srityse.

Nuo liepos daugiau nei tūkstančiui ligoninės darbuotojų padidėjusios algos gerokai atsilieps įstaigos biudžetui – per mėnesį išlaidos darbo užmokesčiui padidės 96 580 Eur, per metus – 1 mln. 159 tūkst. Eur.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder