Lietuvos šeimų piniginės nepilnėja

Lietuvos šeimų piniginės nepilnėja

Nuosekliai augant Lietuvos ekonomikos rodikliams, eilinės šeimos to nejaučia: sociologinio tyrimo duomenimis, daugiau negu pusės šalies šeimų finansinė padėtis pastaruosius mėnesius nepasikeitė.

Lapkričio 22-gruodžio 2 dienomis rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanija "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu atliko apklausą, kurios metu 52 proc. respondentų sakė, kad jų šeimos finansinė padėtis per pastaruosius du mėnesius nepasikeitė. Per paskutinį mėnesį šis vertinimas pakito nežymiai, tik teigiančiųjų, kad šeimos finansai laikosi stabiliai, padaugėjo 4 proc.

Nors teigusiųjų, kad šeimos finansai menko, vis dar buvo kiek daugiau nei trečdalis (34 proc.), tačiau situacija krypsta teigiama linkme - palyginti su gyventojų atsakymais prieš metus, su pajamų mažėjimu susidūrusių šeimų buvo 10 proc. mažiau.

Pasidžiaugti pilnesnėmis piniginėmis lapkričio pabaigoje galėjo kiek daugiau nei dešimtadalis, arba 12 proc., suaugusių Lietuvos gyventojų - jie savo šeimos finansinę padėtį įvertino kaip pagerėjusią.

Šeimos biudžetas dažniau nuvilia vyresnius nei 50 metų, kaimų ir mažesnių miestų gyventojus ir bedarbius. Jų gretas papildo ir pensininkai, darbininkai bei respondentai su mažiausiomis šeimos pajamomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder